Sa lasam deoparte jucariile

Intrebare: Plecati la conventia din Spania, unde veti acorda interviuri in presa din Spania. Cum veti explica ce a scris Baal HaSulam in articolul sau din “Pacea”: “Trebuie sa acceptam ingradirea fericirii pentru Creatorul in timp ce invatam cine este El”?

Raspuns: Sper sa ma inteleaga mai bine decat o faci tu, mai bine decat oricine altcineva in lume. Intr-adevar, Spania trece printr-o problema foarte serioasa.

Am programate cateva interviuri, inclusive o aparitie la un post TV care transmite pentru milioane de telespectatori. Am devenit populari. Multi ziaristi doresc sa ne asculte; au acceptat si au raspuns repede cuvintelor noastre.

Asa cum stau lucrurile acum, trebuie sa explicam ce implica situatia actuala. Banii au disparut. Nici un credit nu va ajuta pentru ca nu mai poate fi administrat corespunzator in acest punct. Ar fi de folos sa imprastiem doar fonduri oamenilor si sa ramanem cu datorii?

Dar ce este de facut daca nu sunt destule locuri de munca si nimeni nu are nevoie de ceea ce ar putea fi  produs? Chiar daca Uniunea Europeana imprumuta bani pentru a salva situatia, ce se poate face? Un alt magazin? Sa construim o noua fabrica? Ce se poate produce de fapt? A mai ramas ceva care sa lipseasca de pe piata?

Oricat am inceraca, doar vom inrautati lucrurile, deoarece preturile produselor noastre nu se pot compara cu cele fabricate in China. Cum se pot pastra locurile de munca in astfel de conditii? Este mai intelept sa inchidem afacerile. Dar ce se va intampla cu cei fara locuri de munca, cu cei care termina scoala, cu tinerii? Nimeni nu are nicio idee.

Pur si simplu nu a ramas nimic de produs. Chiar si mancarea care se produce in lume ar hrani opt miliarde de oameni daca ar fi distribuita correct. Cate telefoane modernizate poate avea cineva? Clientii au obosit de atatea produse noi. Imagineaza-ti ce se va intampla cand nimeni nu va mai cumpara produse fabricate in China pentru ca nu vor mai fi bani pentru asta. Marfa poate fi ieftina, dar este o gaura in buzunar, in timp ce avem nevoie totusi de mancare si imbracaminte este necesara. Cui o sa ii mai pese atunci de “jucarii”?
From the 4th part of the Daily Kabbalah Lesson 5/30/2011, “The Peace”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed