Să lucrăm în numele bucuriei

Întrebare: Am vorbit despre simţirea bucuriei ca împlinire, dar ce spunem despre simţirea bucuriei atunci când depunem eforturi să o obţinem?

Răspuns: Simt ură şi am resentimente faţă de cineva şi trebuie să îmi construiesc atitudinea de iubire deasupra, astfel încât să îl umplu, umplându-mă astfel şi eu. Pentru a obţine asta, depun un anumit efort, pentru că trebuie să lucrez deasupra egoismului meu. Dacă canalizez Lumina prin mine, pentru a îi umple pe ceilalţi, îmi transform egoismul meu în ajutor împotriva lui şi, în loc să primesc, egoismul lucrează în dăruire. Pentru mine, este o provocare şi trebuie să mă conving că are sens.

Pe de o parte, mulţumită faptului că eu canalizez Lumina Superioară prin mine către altcineva, egoismul meu este mulţumit. Pe de alta, eu ataşez dorinţa că mă umplu eu însumi şi ea devine o parte din mine, ceea ce îmi face, de asemenea, plăcere. Primesc Lumina de la Creator şi Lumina care se întoarce la mine din împlinirea celorlaţi, sub formă de feedback spiritual.

Dacă îmi ataşez dorinţa celuilalt, se numeşte iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi. Asta este descris ca cel drept este recompensat de două ori. În afară de faptul că propria voinţă de primire  este umplută, primesc plăcere şi din împlinirea dorinţei celuilalt.

Din Cabala pentru începători, “Fericire” 10/28/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed