Sa Ne Schimbam Viata

Intrebare: Exista o legatura intre Moise si starea poporului lui Israel de astazi. Moise nu are o siguranta in ceea ce priveste natiunea lui Israel sau in ce priveste Faraonul, cu toate ca este in contact cu Creatorul. Starea de acum a poporului Israel este de asemenea lipsita de siguranta.

Raspuns: Nu are importanta. Daca exista o anumita directie, daca intelegem ca nu avem de ales, atunci in ciuda conditiilor care ne forteaza sa evadam din Egipt si sa intram in Marea Rosie, vom face ce avem de facut.

Intrebare: Dar spui ca poporul de acum al lui Israel nu simte ca este in Egipt. Poate ca ar trebui sa apara o anumita forta sau cineva care sa explice lucrurile si sa inceapa acest proces?

Raspuns : Exact asta incercam sa facem. Grupul nostru, organizatia noastra, vrea sa ii arate natiunii lui Israel ca exista o modalitate de a se salva. Sa ne schimbam viata! La urma urmelor, lucrurile merg din ce in ce mai prost, lumea devine din ce in ce mai ostila si societatea din Israel e dezintegrata si divizata. Securitatea noastră este într-un pericol din ce în ce tot mai mare.

Dar loviturile pe care le simțim nu vin catre „națiunea lui Israel,” ci catre „Egipt”, catre ego-ul nostru, deoarece nu vrem să ieșim din el. Israelul din noi, dorinta de a darui, care vrea să iasă din exil și să ascensioneze, nu simte loviturile. Când suntem în ego, se simte durerea, dar in momentul în care parasim ego-ul, devenim deconectati de la „plăgi.”

Întrebare: Ce ar trebui să facem pentru a opri căderea în ego?

Raspuns: Singurul lucru pe care ar trebui să il facem este să ne unim. Avem metoda de conectare pentru întreaga națiune a lui Israel, și acesta este mijlocul de a ne elibera de toate necazurile noastre.

 

Din KabTV „Cabalistii scriu: Noaptea de Paști” 3/4/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: