Să nu îți fie teamă de frică și deznădejde

Întrebare: Am avut o întâlnire cu oameni pe stradă, nu demult, unde am primit multe interferențe și am simit disperare și deznădejde. Cum pot să mă direcționez spre scop și nu să mă învârt în jurul lui?

Răspuns: Această confuzie pe care ai simțit-o a fost intenționată, pentru a te aduce spre o clarificare și mai adâncă. Asta se întâmplă în fiecare stare, la fiecare nivel și fiecărui om. Se întâmplă tuturor.

Clarifică acest punct, și va deveni mai clar. Apoi, vei întâlni multe alte situații și vei simții întotdeauna neajutorare. Neajutorarea provine din faptul că nu este în puterea ta să corectezi ceva și că nu controlezi situația, dar asta este de fapt un lucru bun. Ceea ce îți lipsește este să te ții te gazdă și să fii în contact cu El.

Nu există nimic altceva decât să continui. Toată lumea ajunge la aceste stări și discernăminte și, cu toate că le descrii într-un mod drăguț, totuși nu ai încă un contact cu Lumina Superioară. Chiar dacă ai avut un asemenea contact, încă sunt deconectări, astfel încât să poți să te ridici de la un nivel la altul de fiecare dată când simți disperare la un anumit punct, de-a lungul drumului.

Este la fel cum a scris Regele David în Cartea Psalmilor: ”Ți-ai ascuns fața de mine și eu am fost înspăimântat!” Asta este bine, deoarece scutură o persoană un pic și îi ia Klipot. Atunci când cineva este în starea de frică, anxietate, insecuritate și dezorientare, este de fapt un lucru bun. Ar trebui să vedem de unde vine totul și cum Creatorul te face să aderi la El.

Din pregătire pentru Lecția zilnică de Cabala din 06.03.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: