„Să nu-ți faci chip cioplit”

559Întrebare: A doua poruncă spune: „… Să nu-ți faci chip cioplit, nici un fel de asemănare a vreunui lucru care este în cerul de sus, care este pe pământ dedesubt sau care este în apa de sub pământ. ”

Oare pentru că oamenii care au atins lumea spirituală spun că există o singură forță și nu alta?

Răspuns: Tot ce vă puteți imagina este un derivat al forței unice superioare. Prin urmare, dacă voi credeți că există și alte forțe secundare în afară de aceasta, care produc, realizează sau decid ceva în lumea noastră, atunci aceasta este greșeala voastră. Adică ar trebui să știți că nu sunteți la cel mai înalt nivel de realizare.

Pentru a respecta această poruncă, trebuie să vedeți forța unică din spatele tuturor obiectelor lumii noastre, inclusiv a oamenilor. Dacă tratați totul așa, atunci îndepliniți această poruncă.

Întrebare: Oare nu cred într-un fel de monoteism?

Răspuns: Nu, nu vorbește deloc despre credință. Aceasta este tocmai despre realizare.

Se spune: „Nu vă faceți nicio imagine”, deoarece această forță nu poate fi descrisă. Desigur, pot desena o săgeată care indică un vector, dar nu putem descrie această forță sub forma unei imagini, așa cum descriem ceva în lumea noastră. Este puterea acordării, puterea conexiunii, puterea integrării, puterea emanației.

În lumea noastră descriem chiar și forțele fizice ca vectori, nimic mai mult.

Din emisiunea de pe KabTV„Stări spirituale” 26.12.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: