Să privești totul prin scop

Întrebare: Există un număr mare de lucruri interesante în lume. Cum le filtrezi pentru ca unele lucruri să nu te îndepărteze?

Răspuns: Întotdeauna mă uit la ele prin scop pentru a vedea cum se potrivesc aceste lucruri cu el: eu, scopul și cum întregul univers se află între mine și scop. La urma urmei, nu sunt altundeva în lateral, ci doar între mine și scop. Pentru a simți universul corect, trebuie să văd ce observ acum și scopul.

Oriunde aș fi, la Scala sau la Opera din Paris, într-un muzeu sau la Meteora greacă (mănăstiri pe stâncă), îmi place să privesc totul, să le cuprind, și pentru mine totul se încadrează într-un mozaic între lumea superioară, lumea noastră și fluxul umanității către scopul ei final.

Este foarte interesant pentru mine, am adunat acest mozaic toată viața. Nu am nimic care să fie doar un fragment separat – s-a întâmplat și a dispărut. Îmi adun cumva viața, am atâta nevoie de un sentiment de integralitate.

Comentariu: Dacă ne uităm la felul în care mass-media distorsionează evenimentele și cum le prezintă…

Răspunsul meu: Acum vorbim despre cultură, despre istorie, deși o încadrez în istoria mea – cultură, știință și istorie.

Din comentariile presei extrag ce am nevoie. Să presupunem că sunt 20 de comentatori în fața mea. Nu contează pentru mine dacă spun lucruri corecte sau nu sau dacă mint sau nu, nici nu mă uit la asta.

Verific cărui comentariu pot da metodologia mea și accept acest comentariu. Nu ma intereseaza daca este corect sau nu. Cineva a spus-o și este suficient de bun. Cel puțin pot exprima ceva de-al meu într-o remarcă la aceasta, de exemplu pe un blog.

Principalul lucru este că am luat-o ca pe un fel de precondiție, nu contează dacă este corectă sau nu și mi-am exprimat punctul de vedere. Aceasta este ceea ce este important!

KabTV “Am primit un telefon. Monumente Architecturale” 5/25/14

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed