Să simțim dorințele celorlalți

Întrebare: Cabaliștii spun că omul trebuie să simtă dorințele celorlalți și să înceapă să le umple. Sunt acestea elemente de dăruire?

Răspuns: Nu este o problemă să simți dorințele altui om, fiindcă împărțim un scop comun. Mai mult, acest scop nu se referă la dorințele noastre pământești. Noi avem un scop spiritual. Înțeleg aspirațiile lui, fiindcă sunt aceleași cu ale mele. Trebuie să ne amestecăm aceste aspirații și să progresăm.

Încerc tot ce este posibil să ne ajute să ne conectăm în grup, fiindcă prin atragerea unei forțe comune de conexiune începem să simțim în conexiunea noastră Forța Guvernanței Superioare.

Sigur, trebuie să am grijă de tovarășul de grup dacă nu are ceva material. Dar acest lucru nu este motivul pentru stabilirea unor relații armonioase. De aceea, în lumea de azi nu trebuie să ne gândim prea mult la mâncare. În ziua de azi nimeni nu mai moare de foame. Ce este cel mai important este să avem grijă de nivelul următor.

Întrebare: Când cabaliștii spun că eu trebuie să simt nevoile aproapelui, înseamnă că trebuie să-i simt dorința, să încep să i-o umplu și atunci și egoismul meu va fi umplut? Ce ar trebui să simt în ceilalți?

Răspuns: Nimic. Eu nu pot să-i simt pe ceilalți. Eu rămân un egoist absorbit de sine. Doar dacă încerc să mă unesc cu ceilalți și aspirăm împreună să ne conectăm cu Forța Superioară, primim ocazia să ne conectăm unul cu altul sub influența ei.

Ea construiește pentru noi dorința comună pe care noi am creat-o peste noi înșine: sunt eu, sunt ei și, deasupra noastră, este ceva comun, care nu are nimic de-a face cu clasica piramidă a dorințelor.

Ne ridicăm peste egoismul nostru, ne conectăm cu ajutorul Forței Superioare și îi simțim acțiunea în această conexiune. Aceasta este revelarea Forței Superioare în noi.

Dar noi nu vom simți niciodată nimic în egoismul nostru.

Din Kab Tv „Ultima generație” 16/08/2017

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed