Sa stralucesti cu dragoste

Intrebare: Inteleg ca este posibil sa imi urasc egoismul, dar cum pot dintr-o data sa incep sa iubesc pe cineva?

Raspuns: Iubirea este rezulatul corectiei, deasupra si peste ecran. Dar nimic nu dispare. Dorinta de a primi creste constant, pe veci. Pe cand ura si distanta in relatie cu ceilalti creste, deasupra tuturor, exista dragostea !

Cand atingem lumea Atzilut, simtim o distanta infinita intre noi, si deasupra ei totala conectare. De aceea, aceasta conectare pe care am creat-o este vazuta ca de ‘’620’’ ori (Pi Tarach) mai mare decat cea existenta initial.

Asa cum este in alimentarea electrica a retelei, pentru a primi energie de la ea, trebuie sa aiba o rezistenta. Trebuie sa exerciti putere ca sa poti extrage aceasta energie, si abia apoi isi va face treaba si va avea rezultatul pozitiv.

Trebuie sa existe  rezistenta intr-o parte si ceva actiune sa vina din cealalta parte. Daca le conectezi impreuna, poti duce la bun sfarsit treaba primind sursa de putere. Apoi becul lumineaza.

Lumineaza pentru ca acolo este o rezistenta spirala inauntrul ei; si cu cat este mai mare rezistenta la lumina, cu atat mai stralucitoare este lumina oferita. Aceste doua forte, lucrand impreuna in timp ce se opun una alteia, incalzesc spirala si radiaza lumina.

Totul este conditionat de rezistenta; trebuie sa fie rezervata tuturor fenomenelor. O folosim ca sa masuram magnitudinea, si aceasta deriva din dorinta primara de a primi care este in opozitie cu Lumina.

Din partea a 4a Lectia zilnica de Cabala 10/3/10, “Dragostea fata de Creator si dragostea fata de fiinta creata”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: