Să te faci precum Creatorul

237Comentariu: Actul creației, „Să-l facem pe om după chipul nostru, după asemănarea noastră”, corespunde poruncii „Să nu depui mărturie falsă împotriva aproapelui tău”.

Răspunsul meu: Suntem foarte aproape aici de revelația Creatorului față de oameni. Trebuie să examinați și să analizați exact ce este Creatorul, ce fel de forță este.

Aceasta este recunoașterea răului naturii proprii, ascensiunea omului deasupra lui, astfel încât suferințele și plăcerile sale să nu prevaleze asupra adevărului și minciunii din el. Adevărul ar trebui să fie întotdeauna mai mare decât chiar și cea mai mare suferință. Acesta este adevărul sau minciuna.

Când pot verifica dacă mă țin de adevăr? În inima mea pot simți plăcere sau suferință și în mintea mea percep totul ca fiind adevărat sau fals.

Cel mai important lucru este că adevărul, adică avansarea către Creator, spre adevăr, lumină, infinit, ar trebui să fie mai mare decât falsitatea, suferințele și plăcerile. Nimic nu mă poate scoate din aceste trei stări cu privire la adevăr. Acesta este momentul în care totul este măsurat corect. Atunci se realizează „nu depune mărturie falsă”. Atunci știi sigur că te verifici corect, că ești propriul tău judecător, propriul tău martor.

Întrebare: Este posibil „un martor fals” în sentimente? La nivel de adevăr și minciună, poate fi opusul?

Răspuns: Da. Și apoi această poruncă este împărțită în multe alte calități: faceți propriile judecăți, plasați paznici la toate porțile pentru a nu vă abate de la scopul corect.

Întrebare: Stabilesc acest control în mine?

Răspuns: Da. Prin urmare, spunem că cele Zece Porunci sunt împărțite în multe părți, ca orice lege.

Comentariu: De ce se spune în actul creației „Să facem omul după chipul nostru, după asemănarea noastră”?

Răspuns: Numai așa te creezi în asemănarea cu Creatorul: când din toate calitățile tale aduni câte puțin calități corecte în ceea ce privește ura și iubirea, adevărul și minciuna, plăcerea și suferința. Principalul lucru este că există adevăr și din aceste particule de adevăr creezi imaginea Creatorului din tine.

KabTV „Puterea cărții Zohar” # 11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed