Sa vedem o lume nouă

Tora, Deuteronomul 20:16 – 20:17: Dar în cetățile popoarelor acestora, a căror țară ți-o dă ca moștenire Domnul, Dumnezeul tău, să nu lași cu viață nimic care suflă. Ci să nimicești cu desăvârșire popoarele acelea, pe hetiți, pe amoriți, pe canaaniți, pe fereziți, pe heviți și iebusiți, cum ți-a poruncit Domnul, Dumnezeul tău.

Omul este o lume mică și tot ceea ce este scris în Tora, vorbește doar despre corecțiile lui interioare.

Așadar, când se străduie să se unească pentru a revela Creatorul, cucerește restul națiunilor și cetățile lor, adică dorințele opuse, în scopul de a le corecta mai departe. Eu trebuie să corectez toate calitățile mele egoiste, atitudinea egoistă față de ceilalți, ura, invidia și așa mai departe.

Diferența se află în cât de oribile au fost înainte de corecție și modul în care au devenit după ce s-au transformat într-un organ nou de simț, prin care încep să simt starea nouă care este numită “lumea mea nouă”. Încep să văd lumea în mod diferit decât până acum, într-o stare independentă, corectă și altruistă, în calitatea dăruirii și iubirii.

Natural, făcând astfel, nu las niciuna din dorințele și calitățile mele anterioare care m-au umplut înainte; le transform în altele opuse, în dăruire.

Asta înseamnă că “nu lași în viață nimic care suflă”. Astfel, hetiții, amoriții, canaanii, fereziții, heviții și iebusiții sunt dorințele egoiste care există în fiecare persoană și care trebuie corectate.

Din KabTV “Secretele Cartii Eterne” 9/21/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed