Să vorbim despre frumusețe

294.3Și dacă este aşa, ce este frumusețea

Și de ce oamenii o îndumnezeiesc?

Este un vas în care este gol,

Sau focul pâlpâind într-un vas? (Nikolai Zabolotsky)

Răspunsul meu: Da! Acest lucru este precis, „foc pâlpâind într-un vas”. Vasul este lumina Hassadim.. Și în acest vas, lumina Hochma începe să se manifeste. Se simte din interior fara nici o explicatie.

Comentariu: Cu toate acestea, a existat un sentiment că există frumusețe exterioară și frumusețe interioară. Iubirea  este mai simplă: îl iubesc pe celălalt, pur şi simplu îl iubesc.

Răspunsul meu: Cine iubește? Pe cine iubește? Aceasta este iubire animală. Desigur, îmi pare rău că îți dărâm iubirea de pe piedestal. Dar, de fapt, iubirea, dacă pătrundem mai adânc în esența ei, este o manifestare a Creatorului în ființa creată.

Aceasta este ceea ce ne atrage; aceasta este sursa atracției, lumina numită Hochma, care se manifestă pentru noi doar dacă este îmbrăcată în lumina Hassadim.

Lumina Hochma este lumina vieții, care este revelată în lumina binelui. Altfel, nu poate fi dezvăluită.

Întrebare: Și ce este binele?

Răspuns: Binele este atunci când îmi doresc ca altul să existe chiar și pe cheltuiala mea. Când sunt gata să dau totul pentru ca toată lumea să existe. Este bine. Apoi, strălucirea Creatorului se manifestă în el și într-un fel se reflectă în el.

Această strălucire a Creatorului manifestată în binele unei persoane, în atitudinea corectă a unei persoane față de oameni, față de lume, față de natură, se numește „frumusețe”. Aceasta este practic ceea ce ne atrage. Dar este desigur, departe.

Întrebare: Frumusețea exterioară ne este impusă, știm asta. Moda ne este impusă. Dar este aceasta frumusețe interioară?

Răspuns: Această frumusețe este construită numai pe bine, pe dăruire, pe sacrificiu de sine, pe iubire. Nu are nimic de-a face cu sentimentele noastre de astăzi. Nu avem cum să ne bucurăm sau să suferim în ele, adică cu înțelegerea noastră actuală. În niciun caz.

Întrebare: Pot să văd fizic frumusețea interioară? Când mă uit la o persoană sau comunic cu ea, pot să simt sau să văd frumusețea interioară?

Răspuns: Poate că poți, când comunici cu ea. Treptat. Când dezvălui cât de bună este o persoană și cât de mult poate să se miște și să lase loc celuilalt. Nu undeva într-un tramvai, ci peste tot, în viață.

Întrebare: Dacă simt asta, mai văd că în exterior el este de exemplu urât?

Răspuns: Nu vezi asta. Dacă deja ai trăit o astfel de stare, nu-i mai vezi aspectul. Pentru tine, el este frumos tocmai cu aceste manifestări de bunătate.

Întrebare: Înseamnă că văd acest foc într-un vas și nu mai sunt interesat de vas, de această carapace, de toată această exterioritate?

Răspuns: Trebuie să fie un vas, altfel nu vei vedea focul. Dar, în principiu, vezi focul.

Întrebare: Este cel mai important lucru să treci prin carcasa exterioară către acest foc din interior?

Răspuns: Nu. Dacă te asociezi cu acest vas, cu binele, cu dăruirea, cu iubirea și așa mai departe, atunci vei dobândi focul său interior.

Dacă te poți asocia cu binele celeilalte persoane, atunci descoperi în această măsură focul său interior.

Întrebare: Ce se întâmplă dacă spun că nu pot face asta? Nu voi putea niciodată să mă comport așa.

Răspuns: Nu contează, atunci de departe într-un fel, de la o oarecare distanţă; sunt multe dimensiuni ale acestui lucru.

Întrebare Dar am eu măreția unei persoane care poate trăi așa?

Răspuns: Dacă o ai sau nu, depinde de modul în care o vei dezvolta sau nu.

Comentariu: De obicei spunem: „Ei bine, el poate. Ei bine, el are bani”.

Răspunsul meu: Facem totul ca să ne fie plăcut și ușor. Dacă mă pregătesc să văd ce este plăcut, ușor și frumos în alții, atunci le voi vedea. Adică, într-un fel mă anulez în faţa acestora.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 6/20/22

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed