Safaturi rapide despre Cabala

Intrebare: Am 75 de ani, si ma intreb daca nu este prea tarziu sa incep sa studiez Cabala?

Raspuns: Nu lua varsta in calcul, intra in metoda cu tot sufletul tau si vei vedea cat de rapid vei putea sa o faci. Daca o persoana este adusa la intelepciunea Cabalei si face efortul necesar, atunci va atinge scopul creatiei in aceasta incarnare.

Intrebare: Cu ce carti ar trebui cineva sa inceapa studierea Cabalei?

Raspuns: Fa un tur al cursurilor noastre de la Centrul Educational Bnei Baruch. Asa vei afla cu ce carti ar trebui sa incepi studiul.

Intrebare: Este posibil “sa ne jucam” prea mult atunci cand ne jucam in studiul intelepciunii Cabalei?

Raspuns: Nu, este imposibil sa te joci prea mult, deoarece ego-ul tau te va aduce din ce in ce mai jos.

Intrebare: Cum este posibil sa dezvolt o dorinta imensa in mine sa studiez intelepciunea practica a Cabalei?

Raspuns: Aste se face doar prin mediul inconjurator. Este mentionat in articole de catre cabalisti. Cand esti intr-un grup, trebuie sa devii inspirat de dorinta prietenilor. Trebuie sa ne infectam unii pe altii cu dorinta de spiritualitate.

Intrebare: Ce se poate face cu frica de moarte?

Raspuns: Nu tu esti cel care moare, ci mai degraba “animalul”- corpul fizic. Tu esti nemuritor.

Intrebare: Este posibil sa descoperim spiritualitatea fara sa cunoastem deloc teoria intelepciunii Cabalei si apoi sa atingem intelepciuea Cabalei prin senzatii?

Raspuns: Este posibil. Atingem intelepciunea Cabalei prin senzatii. Cu alte cuvinte, atingem teoria in mod special prin practica.

Intrebare: Scria Rabash de grupul fizic sau de grupul spiritual?

Raspuns: El scria despre grupul fizic. Mi-a dat articole pe care le-am copiat si le-am impartit tutoror celorlalti studenti. Totul a inceput cand a trebuit sa sustin prima mea lectie catre studentii pe care i-am adus la Rabash. L-am intrebat ce ar trebui sa le spun. Statea pe o banca in parc și a luat o bucata de hartie si a scris primul sau articol.

Intrebare: Ce inseamna sa studiezi intelepciunea Cabalei? Este o intelepciune reala, un experiment stiintific, o cunoastere sau este o atingere senzoriala?

Raspuns: Este o atingere senzoriala.

Intrebare: Cum se lucreaza practic cu cele zece Sefiroturi?

Raspuns: Cand realizezi faptul ca Sefiroturile sunt legatura dintre tine si ceilalti, prin care Creatorul este revelat, si prin felul acesta daruiesti catre El, iar prin Sefiroturi, El daruieste catre tine, insemnand conexiunea dintre prieteni, atunci vei sti ce sunt defapt Sefiroturile si cum sa lucrezi cu ele.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 05.08.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed