Salvarea este în conexiune

Rabaş, Scrisoarea 34: Aşa cum este spus, „Iar Domnul va fi asupra voastră ca o lumină eternă.” Când? Când veţi fi cu toţi o singură societate, aşa cum este scris, „trăiţi cu toţii această zi”

De obicei, dacă cineva ia o mână de ramuri, nu le poate rupe pe toate, nu? Dar dacă ia câte una pe rând, chiar şi un mic copil le poate rupe pe toate. Similar, veţi găsi să Israel nu va fi eliberat până când nu va fi o singură societate, aşa cum este spus, „în acele zile şi în cel timp, spune Domnul, copiii lui Israel vor veni, ei şi copiii lui Iuda împreună.” Astfel, când sunt uniţi, ei vor primi faţa Divinităţii.

V-am prezentat cuvintele din Midrash, ca să nu credeţi că problema grupului, care este iubirea de prieteni, se referă la Hassidism. Mai degrabă este învăţătura înţelepţilor noştri, care au văzut cât de necesar a fost unirea inimilor într-un singur grup, pentru primirea feţei Divinităţii.

Putem simţii conexiunea cu Lumina numai dintr-un vas întreg şi perfect; un vas în care care toate dorinţele îndreptate spre a primi sunt acoperite de un Ecran – Masach, care le schimbă în spre a dărui. Acest lucru este posibil numai când există o conexiune, pentru că spre cine aş putea să îndrept intenţia mea de a dărui? Numai spre alţii! Astfel, prin conexiunea dorinţelor noastre şi a intenţiilor în inimă şi minte, reconstruim vasele sparte, iar prin asta ajungem mai aproape de Lumină, până când aceasta va putea ilumina pentru noi.

Dacă între timp noi încercăm numai să ne apropiem unul de altul, atragem asupra noastră o iluminare de la distanţă, care se numeşte Lumina Înconjurătoarea. Aceasta este legea pe care o ştim din înţelepciunea Cabala, care este legea realităţi, legea naturii.

Deci, condiţia pentru primirea ajutorului de Sus, pentru revelaţia Luminii, este conexiunea noastră. Dacă vrem să ne îmbunătăţim condiţia noastră, nu există altă metodă în afară de asta. Nu are niciun rost să căutăm altceva şi astfel să ne pierdem timpul. Trebuie doar să tânjim după conexiune, prin care vom evoca şi vom atrage Lumina care ne Reformează.

Dacă nu acţionăm către conexiune, atunci nimic bun nu va ieşi din eforturile noastre. Astfel, în situaţia foarte dificilă şi tensionată în care se află azi poporul lui Israel, ar trebui să încercăm să ne conectăm cât de mult putem şi să obţinem unitatea. În acest fel vom aduce Lumina mai aproape de noi şi mai aproape de toată lumea. Astfel vom avansa la o stare mai bună printr-o cale mai bună, prin Lumină.

Ar trebui să facem asta înainte ca suferinţa să ajungă la noi şi să ne conecteze punând presiune asupra noastră. Ar trebui ca întotdeauna să avem înclinaţia să ne conectăm de bună voie şi nu pentru că suntem forţaţi să o facem. Aceasta este diferenţa între „calea Luminii” (grăbirea timpului) şi „calea suferinţei”, procesul natural al dezvoltării (în timpul său).

Haideţi să încercăm să înţelegem că această conexiune atrage asupra noastră influenţa forţei bune şi să explicăm asta tuturor. Cu cât se alătură mai mulţi oameni la această conexiune şi unitate, simţind această condiţie şi înţelegând că cu cât diseminăm mai mult şi o publicăm mai mult, prin orice canal posibil, Internet sau TV, cu cât aud mai mulţi oameni de asta şi se incorporează în ea, cu atât vom fi mai aprope de Lumina bună. Lumina este singurul lucru carea operează. Este o risipă de energie să crezi că sunt alte acţiuni care pot îmbunătăţi situaţi noastre, altele decât conexiunea şi unitatea.
Din pregătirea pentru lecţia zilnică de Cabala din 11/16/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed