Sănătatea este o necesitate spirituală

Întrebare: Marele gânditor și medic Rambam a adus o serie de postulate, dintre care una spune: „A trăi sănătos este o necesitate spirituală.” Ai putea să comentezi acest lucru?

Răspuns: Sănătatea noastră este una dintre condițiile echilibrului general dintre om și natură, a echilibrului persoanei însăși și adeziunii sale cu Creatorul. Acesta este motivul pentru care echilibrul pe toate nivelele- mental, moral, fizic, etic, spiritual și fiziologic- este unul și același sistem de echilibru complet. Nu există nici o îndoială că o persoană care, în viitor, împreună cu întreaga lume, va ajunge la corecția completă, va primi din toate părțile numai feedback-ul pozitiv, iar acel echilibru general o va face absolut sănătoasă.

Putem vorbi despre eternitate, infinit și viața veșnică, dar toate acestea nu sunt pentru noi în acest moment. Noi nu înțelegem toate aceste modificări frumoase, care pot apărea într-o persoană, deoarece în conformitate cu noțiunile noastre actuale, corpul material nu poate exista pentru totdeauna. Dar nu aceasta este ideea.

Ideea este că acest lucru este posibil numai atunci când ființa umană va fi inclusă în sistemul general, atunci când toți oamenii din lume vor fi interconectați în mod corect, se vor completa reciproc și echilibra unul pe altul într-o asemenea măsură încât sănătatea fiecăruia va fi determinată de sănătatea bună a tuturor celorlalți.

Întrebare: Când Rambam spune că sănătatea fizică este o necesitate spirituală, ce se înțelege prin cuvântul „spiritual”?

Răspuns: Lumea spirituală înseamnă viitoarea stare spirituală a unei persoane, când ea urcă mai presus de partea sa animalică și începe să-și facă partea spirituală mai sănătoasă, parte care în acest moment nu este simțită de oricine, ci doar de cabaliști. Fiecare persoană o are într-un fel de latență internă, de stadiu embrionar, similar modului în care un copil mic încorporează potențial copilul său viitor, adică, partea spirituală a unei persoane nu se manifestă în nici un fel.

Din emisiunea KabTV „Medicina viitorului” 7/04/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed