Sângele este Sufletul

Tora, Deuteronomul 12:23 – 12:25: Numai vezi sa nu cumva sa mananci sangele, caci sangele este sufletul; si sa nu mananci sufletul impreuna cu carnea. Sa nu-l mananci. Sa nu-l mananci, ca sa fii fericit tu si copiii tai dupa tine, facand ce este placut inaintea Domnului.

Sangele este numit cea mai mareata, cea mai mare lumina, care umple dorinta – Lumina Hochma la cel mai inalt nivel. Nu suntem capabili sa obtinem aceasta lumina pana la finala corectare, despre care s-a scris alegoria “vezi sa nu cumva sa mananci sangele”.

Sangele este a patra parte din lume, a patra parte a unei dorinte care nu poate fi folosita, deoarece nu putem sa simtim adeziunea cu Creatorul, cu calitatea daruirii, in timp ce, in acelasi timp, simtim enormele dorinte care sunt umplute cu cea mai puternica Lumina. Asta este dincolo de dorintele noastre.

Astfel, trebuie sa curatam totul din sange. Din acest motiv, legile Kashrut sunt bazate pe reguli specifice pentru sacrificarea animalelor si pentru extragerea sangelui din carne.

Intrebare: Este scris ca “Sangele este Sufletul”. Ce inseamna asta?

Raspuns: Sufletul are cinci nivele: Nefesh, Ruach, Neshama, Haya si Yechida.

Sangele este cea mai joasa parte (Nefesh) si, de aceea, este interzisa folosirea sa. Este imposibil sa accepti aceasta implinire cu intentia de a darui; nu avem forta de a rezista greutatii egoismului. Asta va continua pana la finala corectare si numai dupa aceasta vom putea sa trecem la legi diferite.

Din emisiunea de pe KabTV, “Secretele Cartii Eterne”, 7/6/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: