Șapte ani de abundență și șapte ani de foamete

746.03Întrebare: Aflându-se în Egipt (în egoism), oamenii trec prin „șapte ani de abundență”. Ce este această stare?

Răspuns: Încep să înțeleagă că munca împreună, ceea ce nu exista deloc înaintea Egiptului, le aduce beneficii.

Ei văd beneficiul în faptul că înțeleg mai mult, știu mai multe și obțin un succes corporal în unitatea lor. Și asta se numește „șapte ani de abundență”.

Comentariu: Chiar și astăzi știința demonstrează că atunci când oamenii interacționează, acest lucru aduce o mulțime de beneficii.

Răspunsul meu: Da. Dar aceasta cu siguranță nu este  o mișcare spre înțelegerea Creatorului.

Întrebare: Și apoi încep șapte ani de foamete. Ce înseamnă asta?

Răspuns: Încep să-și dea seama că starea în care se află nu îi duce la rezultatul corect, nu le oferă o conexiune cu Creatorul, la ceea ce vor să realizeze, să dezvăluie și să înțeleagă.

Apoi încep să strige către Creator: „Ce ar trebui să facem? La urma urmei, aceasta este dorința noastră. La urma urmei, suntem fiii lui Iacov. Vrem să-l descoperim pe Creator, să-L înțelegem. Pentru aceasta existăm. Și brusc vedem că totul ne este dat în egoism, dar nimic nu este dat în proprietățile Creatorului. În niciun caz nu simțim că ne apropiem de El ”.

Această stare, înțeleasă de ei, se numește „Pithom și Ramses”.

Întrebare: De ce se întâmplă acest lucru timp de șapte ani? De unde vine numărul șapte?

Răspuns: Sufletul este format din zece Sefirot, zece părți: trei părți ale capului (Keter, Hochma și Bina) și șapte părți inferioare, în care părțile capului sunt reflectate, adică le umple, acționează în ele.

Prin urmare, cele șapte Sefirot inferioare (Hesed, Gevura, Tifferet, Netzach, Hod și Yesod) primesc de la capul sufletului. Și așa continuă: șapte ani de abundență înainte de a-și da seama de lipsa de valoare, de goliciune și de impasul căii, și apoi șapte ani de foamete. Abundență în egoism, foamete în dorința de a ieși din el.

Din emisiunea de pe KabTV „Stări spirituale” 15.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: