Sărbătoarea Purim

Intrebare: De ce este atat de speciala sarbatoarea Purim din acest an?

Raspuns: Purim-ul este special in prezentul lumii, la fel cum in teatru, cortina se ridica si actul incepe cu muzica si intrarea tuturor personajelor. Desi regele si regina Ester nu sunt vizibili, cetatenii si cei drepti sunt deja la vedere.

In anii trecuti, curtenii erau ascunsi, dar anul acesta lumea a ajuns in punctul in care este pregatita sa participe la acest spectacol. Totul a inceput cu alegerea lui Trump ca si presedinte si astfel am intrat intr-o noua era.

Niciodata in trecut in America evreii nu au fost atat de divizati, sa se urasca atat de mult, cat sa se rupa familii si rudele sa nu isi mai vorbeasca. Aceste evenimente inseamna ca suntem in inceputul Purim-ului.

Evreii sunt divizati, imprastiati si cel mai important lucru este ca se urasc. Acum pot fi distrusi cu totii si asta este dorinta lui Haman. Iar regele este de acord cu el, spunand doar “treceti la treaba”. La urma urmei, cand situatia se inrautateste, evreii vor intelege in final ca sunt intr-o situatie critica.

Haman pregateste sapanzuratoarea pentru reprezentantul evreilor, Mordehai. Evreii sunt sub amenintarea distrugerii. Evreii sunt incurajati sa se se salveze, dar numai prin unitate.

La urma urmei, prin unitate, evreii atrag Lumina Superioara, singura forta care ii conecteaza si distruge toti dusmanii. Desigur, nu vorbim de anihilare fizica, pentru ca nu rezolvam nimic, ci vorbim de o victorie spirituala.

Prin urmare, in mod special anul acesta studiem sarbatoarea Purim, “Megillat Esther”  (Sulul lui Ester), pentru ca este un spectacol special jucat pentru lumea prezenta.

Putem avea un rol activ in el si sa il jucam cu succes sau putem sa facem o reprezentatie jalnica si sa ne asteptam la vremuri dificile. Dar hai mai bine sa nu.

Totul depinde de noi. Este mai bine sa stingem totul astazi si sa reparam totul, astfel incat toate natiunile lumii sa fie satisfacute cu munca noastra si sa se ajunga la unitatea colectiva dintre ele. Atunci toate vor fi binecuvantate de Sus si lumea toata va fi multumita.

Din programul TV “Stiri cu Michael Laitman” 3/8/2017

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed