Sărbătorile spirituale, partea 4

Interdicțiile de Yom Kippur

Întrebare: Ce limitări (restricții) sunt făcute de Yom Kippur (Ziua ispășirii)?

Răspuns: De Yom Kippur o persoană se “închide”, nu vrea să folosească egoismul său. Rezultă că toate cele cinci niveluri egoiste care compun sufletul cuiva sunt închise. Omul le închide și nu le folosește.

De aceea de Yom Kippur noi nu bem, mâncam, îmbracăm haine și încălțări din piele, ungem cu substanțe aromatice, nici nu ne tăiem sau pieptănam părul.

Întrebare: De unde au luat Cabaliștii aceste simboluri? De exemplu, ce simbolizează interdicția de a purta haine și încălțări de piele?

Răspuns: În trecut toate hainele au fost făcute aproape în exclusivitate din piele sau lână. Când Cabaliștii revelează spiritualitatea, ei văd că pot folosi doar stările lor spirituale mici, de ex. uneltele numite Nefesh, Ruach și Neshama.

Nivelele Haya și Yechida, care simbolizează pielea și lâna, nu pot fi folosite. De aceea, există un asemenea obicei. Acesta se aplică în special la încălțări, deoarece încălțările sunt considerate ultimul, cel mai jos, nivel al corpului nostru spiritual.

Cu alte cuvinte, Cabalistul, din dobândirea lui, vede analogii ale conexiunii dintre rădăcină și ramură, că un anumit tip de dorință numită “piele” este un tip de comunicare cu Creatorul, pe care nu îl poate folosi în această lume.

Întrebare: Acesta este felul în care au apărut toate obiceiurile sărbătorilor noastre?

Răspuns: Da. Tot ceea ce descoperim în lumea spirituală noi încercăm să implementăm în simbolurile lumii noastre.

Întrebare: Eu tot timpul m-am întrebat, ce contează pentru Creator ce mănânc sau ce încălțări port?

Răspuns: Nu contează. Prin urmare, este spus că poruncile sunt date doar pentru a corecta o persoană, iar Creatorul este absolut indiferent față de ce faci fizic cu mâinile și picioarele tale.

Cabaliștii spun că de o importanță primară pentru noi este corecția egoismului nostru. Asta a fost creat și asta este ceea ce noi trebuie să corectăm.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 1/29/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: