Sarcina cu care doar noi ne putem descurca

Întrebare: Este posibil să se definească prin două exemple conceptul de unitate la care oamenii pot aspira?

Răspuns: Unitatea este o acţiune care transforma întreaga omenire într-o parte integrantă a naturii. Astfel, vom linişti natura-in interiorul şi in afara noastra-şi toti împreună rămânem în pace şi echilibru, cu toate forţele.

Totul devine calm într-un sens psihologic, mecanic, biologic, zoologic, şi alte interactiuni. La fiecare nivel, toate forţele ajung la echilibru. Nu exista nimic mai bun decât starea de echilibru. Este o armonie între toate părţile care simt în sfârşit o viata reala in loc de o luptă între ele.

Exista o multime de astfel de exemple în natură. Este un fapt acceptat de aproape toţi oamenii de ştiinţă, precum şi de sociologi şi psihologi. Noi nu avem nevoie să încercam prea tare, deoarece astăzi, mulţi oameni se gândesc deja în această direcţie.

Cu toate acestea, din cauza egoismului individual al fiecaruia, ei nu se pot uni să-l facă public, pentru a confirma viziunea lor în faţa tuturor. Chiar dacă au încercat, cuvintele lor par a fi complet lipsite de putere, din cauza lipsei de spirit din ele.

Explicaţia publică ne este încredinţată numai noua, şi nimeni nu poate intercepta această prerogativă. Ei înţeleg, dar nu sunt capabili să se organizeze şi să ajungă la oameni. Această sarcină ne este atribuită noua.

Întrebare: Exact ce anume ne permite noua să explicăm ce se întâmplă cu omenirea?

Răspuns: Este conexiunea internă cu sursa binelui, cu sursa care efectuează corecţia. Aceasta este ceea ce nimeni inafara de noi nu are.

Nu putem da această sarcină nimanui altcuiva. Noi nu o ţinem pentru noi înşine, ci pur şi simplu nimeni altcineva nu o poate realiza. Explicaţia trebuie să provină din legătura cu cel superior.

Din partea a 5-a a Lecţiei zilnice de Cabala 6/26/2011, „Matan Tora (Daruirea Torei)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: