Sarcina principală a omenirii

Întrebare: De Purim se obișnuiește să se citească „Megillat Ester” („Scrolul Esterei”). „Meghila” în ebraică înseamnă „dezvăluire” și „Ester” – ascunderea.

Vedem că de-a lungul istoriei, omenirea descoperă câte ceva, dar totuși o cantitate imensă de informații este ascunsă oamenilor. Ai vrea să înveți ce ne este ascuns?

Răspuns: Absolut totul este ascuns. Dacă greșim la fiecare pas, greșim ceva și nu știm ce se va întâmpla mâine sau peste o mie de ani, aceasta este o ascundere.

Mai mult, ascunderea este de așa natură încât suntem într-o stare de revelație la nivel animal, care vine după mineral și vegetal. Cât despre ceva mai mult, nu putem străpunge timpul.

Sunt localizat în timp. Mă învăluie din toate părțile și nu pot trece prin el.

Comentariu: Dar în ultimii 100 de ani au fost descoperite aproximativ 200 de legi ale naturii.

Răspunsul meu: Nu contează! Acestea sunt legile mecanice și fizice ale naturii noastre. Ce primesc din asta? Cel mai important lucru este timpul. Vreau să mă ridic peste timp. Vreau să văd totul ca martor, nu ca participant, de departe, de peste tot, în afara factorului timp, ca să nu mă limiteze în nimic.

În primul rând, aceasta este o mușamalizare. Ea duce la faptul că îmi este ascunsă o forță superioară, care controlează întreaga natură, o include în sine și ține totul în sine. Prin urmare, dezvăluirea celei mai înalte forțe de control a naturii, care este numită Creatorul, este sarcina noastră cea mai importantă.

KabTV „Stări spirituale”15/03/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: