Scânteia spirituală nu poate rămâne blocată în mine

Întrebare: Unde găsește o persoană puterea care-i permite să trezească prietenii?

Răspuns: Aș spune că această forță vine din cer, deoarece aparține scânteii spirituale, unui Reshimo (reminiscență) care se trezește într-o persoană. Putem simți cu adevărat dacă și cât o persoană este atrasă de asta.

Această înclinație poate fi dezvăluită în moduri diferite: o persoană poate acționa în liniște și calm, în timp ce alta poate să ardă și să acționeze, dar acestea sunt doar atribute externe.

Doar înclinația de a trezi oamenii aparține scânteii spirituale. Dacă această scânteie este dezvăluită în mod serios într-o persoană, o putem vedea prin acțiunile persoanei. Ea nu poate fi închisă în interiorul ei.

Desigur, ea trece prin momente diferite, când aspiră să cunoască și să studieze, să fie scufundată în totalitate în lumea spirituală, pe care nu o cunoaște și nu o înțelege. Dar înclinația de a disemina această cunoaștere și de a vorbi celorlalți arde în ea. Dacă o persoană are chiar și o mică înclinație, trebuie să fie încurajată și susținută de mediu. Dacă ea a fost adusă în grup, asta înseamnă că șansa i-a fost dată, dar modul în care răspunde la asta aparține doar ei.

Din pregătirea Lecției zilnice de Cabala, 24.06.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed