Scânteile speranţei deasupra deşeurilor de ego

Întrebare: Care este diferența dintre condițiile de conectare pe parcursul primirii Torei, în timpul tranziției prin cele 49 de porți de impuritate, și exodul din Egipt?

Răspuns: Cele 49 de porții de impuritate sunt toate vasele noastre, toate dorințele noastre, inimile noastre, toate, în scopul de a primi, acestea toate fiind gunoi aruncat în partea de jos. Doar un punct în inimă, o scânteie de dăruire, iese din fiecare inimă și toate aceste scântei sunt conectate într-una singură.

Aceste scântei conectate se numesc Moise. Ele doresc să se conecteze la Creator și, prin urmare, urcă în vârful muntelui, în timp ce toate inimile rămân în cele 49 de porți de impuritate. Revelarea Creatorului care a avut loc în timpul exodului din Egipt a fost necesară pentru a detașa scânteile din inimi, pentru a le scoate din ego.

Odată ce scânteile sunt desprinse din inimi se pot uni într-una singură pentru a primi Tora. De fapt, când Lumina Torei este primită, de fiecare dată este necesar să se ia o porţie selectată de inimi și să le corecteze, pregătindu-le și ridicându-le la înălțimea scânteilor.

Aceasta este prima fază numită de a dărui, în scopul de a dărui, ridicarea dorinței de primire la nivelul de dăruire. După asta este mai mult de lucru cu intenția de a dărui.

Din pregătirea pentru Lectiei zilnice de Cabala 6/3/14

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: