Să schimbăm harta destinului nostru!

Întrebare: Cabala poate ajuta să schimbi harta destinului tău, chiar dacă este decis în stele?

Răspuns: Soarta fiecăruia dintre noi este foarte clar definită. Dacă luăm punctele de început și de final ale căii noastre, atunci, indiferent ce spui, fiecare suflet trebuie să treacă prin toate aceste etape și să ajungă la destinația sa finală, realizarea sa completă.

Depinde de cum vei păși pe calea ta: rapid sau lent, căzând sau târându-te sau urcând sau, invers, să zbori de la un punct la altul. Este o diferență mare dacă vei trece printr-o suferință serioasă, fiind în negativ sau dacă vei fi în pozitiv.

Cu toate acestea, punctul final pentru fiecare dintre noi a fost deja stabilit. Așa că, tot ceea ce ne oferă știința Cabala este cu scopul de a nu te încetini.

Să spunem că un suflet vine de la punctul „A” la punctul „B”. Tu te poți opri la punctul „n” și să mergi la punctul „m”, pe parcursul a câtorva vieți, într-o suferință teribilă, ori poți ajunge acolo repede, ca într-un zbor. Prin urmare, noi determinăm pasul avansării noastre, magnitudinea sa și calitatea sa. Asta depinde de noi!

Asta este ceea ce ne oferă știința Cabala, care ne lasă să vedem întreaga perspectivă și, astfel, să putem aproxima scopul ultim la care trebuie să ajungem.

În mod practic, fiecare segment al căii este obținerea scopului ultim, doar că pe o scală tot mai mare: Nefesh, Ruach, Neshama, Haya, Yechida, sau cele 125 de trepte ale dezvoltării graduale a sufletului.

În măsura în care ne dezvoltăm sufletul, noi începem să simțim cum dobândim și deschidem natura, să fim incluși în ea, să începem să o vedem și să o înțelegem. Este ca o mare simfonie care ne implică și pe noi și ne permite să fim participantul ei integral. Atingerea unei asemenea armonii, atunci când fiecare parte din miliardele de stări se conectează cu toate celelalte într-o interacțiune perfectă, este cea mai mare plăcere.

Întrebare: Noi avansăm pe o cale directă sau este tot timpul o undă sinusoidală?

Răspuns: O sinusoidă există, așa cum este spus: „Nu este niciun om drept în lume care să nu se împiedice”. Însă, ideea este că atunci când te împiedici, să te ridici imediat, să avansezi rapid, așa încât chiar și greșelile noastre vor servi pentru a ne împinge spre căutare, însemnătate și să ne inspire spre o avansare continuă.

Din lecția de Cabala în limba rusă, 12/30/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed