Schimbă soarta

Întrebare: Spui că prin studiul Cabalei este posibil să se schimbe soarta omului. Însă este necesar?

Răspuns: Da, este necesar. Acum ne aflăm la nivelul existenţei noastre constrânse. Nu este nici măcar o existenţă animalică, ci mult mai joasă, deoarece un animal nu pune întrebări despre sensul vieţii.

De îndată ce începem să punem asemenea întrebări, avem oportunitatea de a ne ridica prin ajutorul acestora la nivelul de libertate absolută, libertatea faţă de moarte, de viaţă materială şi faţă de acest context îngust al existenţei noastre prezente. Aceasta este libertatea de a fi sub anumite supravegheri speciale, restricţii, distribuţii şi aşa mai departe. Adică tu devii cel superior.

În acest mod, fiecare din noi, prin ajungerea la abilitatea dăruirii, devine cel superior. Cineva poate spune, „Aceasta este o iluzie. Cum pot toţi să fie cei superiori?”. Însă este chiar aşa, deoarece ne vom regăsi pe noi înşine într-un alt spaţiu, unul spiritual.

Întrebare: Prin asta ne schimbăm destinul?

Răspuns: Desigur. Destinul nostru se afla în mâinile noastre. Ne putem schimba nu numai viaţa corporală, ci şi un destin de care încă nu ştim nimic, acele etape prin care încă trebuie să trecem.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 7/2/17

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: