Schimba-ti gindurile si vei vedea o lume diferita!

Astazi, sub influenta cutremurului care a avut loc in Japonia, vedem cum natura trateaza existenta noastra. Pina la urma, noi traim de fapt in virful unui gigantic vulcan care clocoteste in adincuri, in timp ce noi existam pe stratul foarte subtire al scoartei terestre.

Din adincul pamintului noi extragem petrol, apa, minerale si folosim plantele si animalelele care exista la suprafata, pentru a ne hrani, si respiram aerul din atmosfera. Sintem complet dependenti de procesele ce au loc in scoarta pamintului.

Mai mult, sintem influentati de numerosi alti factori: cimpurile magnetice, forta de atractie, tot felul de radiatii, viteza de rotatie a pamintului si asa mai departe. Dar nici macar nu ne imaginam ca cea mai mica schimbare in oricare dintre acesti parametri, poate sa ne schimbe fundamental vietile!

Toate cataclismele naturale sint cauzate de dezechilibrul fortelor, si asta are loc ca rezultat al actiunilor noastre incorecte. Intregul univers este un singur sistem care include sistemele neanimat, vegetativ , animat si deasemeni cel uman. Partea cea mai mare a universului apartine nivelului neanimat al naturii: acesta este intregul univers, inclusiv pamintul. Plantele acopera doar suprafata acestora, iar regatul animat cuprinde o parte chiar si mai mica a lor, si in comparatie cu acestea, doar o mica fractiune apartine omului.

Totusi, in intreaga dimensiune spirituala, ceea ce este luat in consideratie nu este cantitatea, ci calitatea fortelor. De aceea, omul, care este un nivel calitativ al dezvoltarii mult mai inalt, poate schimba intregul univers doar cu un singur gind. Baal HaSulam scrie ca toata natura neanimata, este egala cu o planta, toate plantele cu un animal si toate animalele cu o persoana.

De aceea, trebuie sa ne schimbam si sa atingem echilibrul intre noi. Doar atunci, toate aceste forte ale naturii, care sint sub nivelul uman – intreaga lume animata si vegetala, si natura neanimata –vor atinge deasemeni echilibrul.

Intrebare: Cum putem convinge toata omenirea, ca lumea este controlata de gindurile noastre?

Raspuns: Este imposibil sa realizam asta prin intermediul cuvintelor. Trebuie sa aducem lumea la senzatia interioara ca gindul este cea mai puternica forta din intregul univers. Dar trebuie sa ne dovedim acelasi lucru si noua! Daca imi dau seama ca gindurile mele influenteaza intreaga omenire, le-as permite sa „rataceasca” libere si necontrolate? Nu, in fiecare moment de timp as verifica la ce ma gindesc, spre ce imi directionez gindurile si ce influentez. M-as autocontrola constant!

Nu putem sa ne explicam acest lucru, nici noua si nici lumii. Nu putem masura puterea gindurilor si in mod special gradul lor de influenta asupra anumitor evenimente. Nu am fi niciodata capabili sa furnizam omenirii o dovada a prezentei acestei conexiuni. Deci cum vom aduce lumea spre echilibru?

Exista o singura solutie: Noi, aceia care intelegem acest lucru si care studiem Kabbalah, trebuie sa atragem Lumina Superioara prin intermediul nostru, astfel incit sa furnizam omenirii constientizarea „din interior” a faptului ca totul in natura, este interconectat si ca exact dorintele noastre (inima) si gindurile (mintea) determina stadiul omenirii.

Exact Lumea Inconjuratoare, care ne influenteaza pe toti, va evoca intelegerea interioara in oameni, ca gindurile lor si intentiile, influenteaza stadiul sistemului din natura, in care sistemele neanimat, vegetativ si animat ale naturii, la fel de bine cit si cel uman cu intentiile sale, sint unite intr-unul singur.

Din lectia Shamati 3/11/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed