Schimbarea bazei existenței

Întrebare: De ce viața și moartea sunt stări atât de precise? Înainte de începutul vieții, omul nu simte nimic, nu își amintește nimic. După moarte, el nu simte nimic, nu-și amintește nimic. Viața și moartea pentru el sunt probabil cel mai bun și cel mai rău lucru care se poate întâmpla.

Răspuns: Viața unei persoane are loc în dorința sa egoistă. Acesta este motivul pentru care este atât de clar definită de la început până la sfârșit, de la naștere până la moarte. Oportunitatea care ni se oferă este să ne ridicăm deasupra nașterii și morții.

Cu toate acestea, nu ne este dată această oportunitate să extindem viața (ceva ce am vrea să facem), ci pentru a ne schimba atitudinea față de aceasta, în special pentru a schimba forța de la baza acestei existențe – pentru a o face altruistă în loc de egoistă. Atunci nu vom simți influența forței egoiste asupra noastră, adică viața însăși, ci vom fi deasupra ei.

Întrebare: Dar această claritate, această definiție, este bună, nu-i așa? Înseamnă că în cealaltă stare, una superioară, totul va fi suficient de clar?

Răspuns: Da. În calitatea dăruirii, contrară calității primirii pe care o avem acum, totul este, de asemenea, clar definit și cu o intensitate mult mai mare în calitate și cantitate.

KabTV „Kabbalah Express”, 12.04.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: