Schimbări invizibile

206Întrebare: Este foarte greu să identifici schimbări reale. Pe de o parte, toate nivelurile naturii se schimbă. Pe de altă parte, există posibilitatea ca în spatele acestei imagini complicate să se ascundă o stare statică. Să presupunem că soarele a răsărit, deci ce s-a schimbat? Se ridică și apune în fiecare zi. Ce este de fapt o schimbare?

Răspuns: Dacă aruncăm o privire globală asupra imaginii lumii, vom vedea că lumea se mișcă către un echilibru mai mare. Și aceasta este poate cea mai sigură și probabilă cauză a dezvoltării sale. Natura caută echilibrul care vine din legea că natura nu tolerează golul.

Întrebare: Din punctul de vedere al legilor, este clar și logic. Cu toate acestea, din punct de vedere al senzațiilor se pare că un locuitor obișnuit al planetei Pământ nu vede în acest fel. Este corect să spunem că pentru el schimbările formează un haos absolute, care este în continuă creștere?

Răspuns: Desigur. De asemenea, nu vede că trăiește pe o minge mică care se învârte constant și cu o viteză atât de mare.

El nu simte asta. Un locuitor obișnuit al Pământului simte doar ceea ce poate simți în organismul său în timp ce stă pe acest Pământ care se rotește împreună cu întregul Univers.

În general, știm puțin și simțim puțin. Nu ne putem desprinde de punctul în care existăm. De aceea ni se pare că existăm într-un calm relativ.

Din KabTV “Cabala Expres” 9/23/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed