Schimbarile Care Duc Catre Egalitate

Intrebare: Ce este centrul grupului ?

Raspuns: Centrul grupului este centrul realitatii noastre, este cel mai important punct spiritual. De fapt, realitatea nu exista, ea exista insa in functie de persoana care o percepe. Realitatea poate fi atinsa doar in centrul grupului unde imi anulez  ego-ul si ma conectez cu ceilalti in mod egal astfel incat sa ramana in mine.

In acelasi timp, eu schimb cu un scop relatiile dintre noi, cateodata ma supun prietenilor mei pe care ii vad ca fiind cei mai mari din generatie, si cateodata ma ridic deasupra lor pentru a darui ceva din mine. În cele din urma, privesc grupul o data de sus si o data de jos, am o atitudine egala fata de acesta. Aceasta egalitate nu exista la inceput; ea este rezultatul efortului meu.

Pe de o parte, imi doresc sa fiu deasupra prietenilor pentru a-i ajuta, iar pe de alta parte, ma plasez sub ei pentru a trai si pentru a fi cel care primeste prin ei. Prin aceste doua extreme, eu descopar ce inseamna a fi egal, desi nu am dorit asta si nici nu am vazut rostul. Eu ma vad in Ein Sof (Infinitate) mai sus decat oricine altcineva (+∞), si in acelasi timp in Ein Sof mai jos decat prietenii mei (–∞); apoi gasesc centrul grupului unde toti sunt egali si descopar existenta punctului. Viata mea corporala este lasata in urma si ramane doar devotamentul, garantia reciproca, adeziunea cu toti. Simt ca fac apel la Lumina care Reformeaza, Lumina care Inconjoara, care umple intregul „spatiu” al atributelor mele. Capatand mai multa putere, suport, si grija din afara, ma simt mai stabil, si acesta este centrul grupului.

In centrul grupului, eu descopar cu adevarat grupul, prietenii, si indiferent ce descopera ei, in realitatea mea totul este complet corect. Asta pentru ca lumea Ein Sof exista deja, si coborarea in aceasta lume are ca scop sa construiasca in noi treptele scarii revelatiei spirituale, recunoasterea, intelegerea, si sentimentul. Cand in persoana apar aceste trepte si aceasta incepe sa le urce, nu depinde de nimeni: Toti se afla in Gmar Tikkun (sfarsitul corectiei). Ma aflu in fata locului unde exista Lumina Ein Sof si totul depinde de mine, totul si toata realitatea se afla in mine, si acolo descopar adevarul. Insa acest adevar depinde de investitia mea, de loialitatea mea fata de grup, fata de profesori, si fata de surse, si pe care trebuie sa o revelez in practica.

Nu exista decat centrul grupului. Eu descopar ca acesta trebuie sa devina centrul intregii lumi, locul unde se aduna toate sufletele, toate stricaciunile si toate corectiile. Acesta este Malchut Ein Sof cu tot ceea ce se aduna acolo si este inclus in el. Cu alte cuvinte, atunci cand o persoana se dedica Malchut of Ein Sof, Divinitatii, dorind sa fie parte inseparabila a sa, devine Malchut al insusi Ein Sof, si prin acestea se conecteaza cu primele noua Sefirot,  adica cu toate lumile pana la Ein Sof, – astfel avansam.

Din partea a 1 a Lectiei Zilnice de Cabala 22/05/2012, “Discutie despre Workshop”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: