Schimbul disperarii cu anticiparea

Baal HaSulam,Arvut (Garantia reciproca): Cu aceasta responsabilitate colectiva, fiecare membru al poporului era eliberat de grija pentru nevoile trupului sau si putea sa respecte Mitzva “Iubeste-ti prietenul ca pe tine insuti” in masura cea mai deplina si sa dea tot ce are, oricarei persoane nevoiase, caci nu ii mai pasa de existenta propriului sau corp, stiind cu siguranta ca este inconjurat de sase sute de mii de iubiti credinciosi, care sunt gata sa ii dea totul.

Există două discernaminte aici.

Primul, garanţia reciproca şi grija reciproca elibereaza o persoană de ingrijorarea pentru ea însaşi. Fiecare se sprijină pe ceilalţi şi toată lumea se simte bine. Aceasta este „terapia psihologica” pentru a scapa de frica.

În al doilea rând, ne conectam de fapt, în scopul de a fi conectati cu partea superioară pentru noi înşine. Vrem unitate pentru că o vedem ca pe o modalitate de a ajunge la această conexiune. Noi întotdeauna tanjim catre superior şi fiecare acţiune pe care o facem  jos, ar trebui să urmărească scopul final, şi nu auto-sedarea. Diferit de o echipa de fotbal care se conectează pentru a reuşi, conexiunea noastră este în scopul de a ne ridica. Chiar dacă prin asta scapam de toate problemele noastre, nu liniştea o cautam. Pur şi simplu schimbăm problemele anterioare şi problemele care ne împing să ne unim,cu necazuri şi probleme de calitate diferita, care sunt create atunci când ne unim cu Creatorul.

Aceasta se numeşte „frica superioara” şi aici locuieşte dragostea. Frica este un vas, iar dragostea este umplutura. Acum simt frica în faţa Creatorului, nu în faţa ameninţării cu probleme, ruşine, disperare, etc. Eu schimb toate acestea cu teama de a fi aproape de Creator, cu dorinta de a merge la El, de a fi aproape de El în daruire. Acesta este scopul meu.

Când voi tanji dupa ea? Atunci când nu conteaza ceea ce este în spatele meu, atâta timp cât aceasta creşte atracţia mea mai departe.

Astfel, schimbam problemele corporale cu probleme spirituale numite „chinurile dragostei.”

Întrebare: Dar dacă prietenii mă sprijina in totalitate, nu sting problema mea principală, nu estompeaza dorinţa mea de a aborda Creatorul?

Răspuns: Dacă intru în grup in mod corect, dobândesc noi temeri în loc de temerile vechi. Nimeni nu-mi promite o viaţă liniştită; este o aventura agitata pe care o anticipez, experienta alpiniştilor, pionierilor si călătorilor pamantului. Preocuparea lor este anticiparea, ei în mod constant avansează spre ceva mai bun; deci eu simt, de asemenea, o deficienţă pe calea spirituală, dar anticipez bucuria, iar această anticipare este mai bună decât bucuria în sine.

Ştim din experienţă că plăcerea dispare imediat, dar anticiparea poate face o persoana sa se simta vie pentru multi ani. În spiritualitate aceasta este de fapt o umplere, pe care o convocam cu ajutorul Luminii care se Reintoarce, mai presus de dorinta de a primi, îmbrăcata în daruire.

Din partea a 4-a a Lecţiei zilnice de Cabala 30/05/12, „Arvut (Garantia reciprocă)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: