Schizofrenia spirituală

Întrebare de pe Facebook: Iartă-mă, dar am un sentiment că te ocupi de schizofrenie şi o numeşti “credinţă deasupra raţiunii”. Cum este posibil să fii în această lume şi să vezi ceea ce văd şi eu şi, în acelaşi timp, să fi în altă lume şi să vezi ceea ce eu nu văd?

Răspuns: Schizofrenia este atunci când eu văd altceva pe lângă această lume.

Noi vorbim despre divizarea percepţiei a tot ce este în mine în două părţi: lucrurile care se întâmplă în mine şi forţa care proiectează, crează şi aranjează toate acestea în interiorul meu, adică se joacă cu mine. Văd lumea divizată în două părţi: interior şi exterior sau inferior şi superior.

Sunt, de asemenea, divizat în acele două părţi şi, prin urmare, din interiorul meu văd această lume ca atare. Una din aceste părţi este partea mea egoistă, dorinţa de a primi. A doua, partea altruistă, creată de mine ca rezultat al studiului Cabalei, este dorinţa de a aduce încântare, de a da cuiva în afara mea, prin toate creaturile, Creatorului. Sunt compus din aceste două părţi.

Comentariu: Toată lumea este confuză de ceea ce susţii și, anume, că în timp ce suntem pe primul nivel, noi suntem de asemenea și pe al doilea nivel.

Comentariul meu: Cu siguranţă. Asta este scris în toate cărţile Cabaliste, începând de la Adam, adică acum aproape şase mii de ani. Deci, această “boală” este neglijată şi trebuie investigată.

Invit pe toată lumea să o exploreze şi să descopere că noi nu suntem schizofrenici spirituali ți că, de fapt, suntem bolnavi pentru că suntem numai într-o lume – a noastră, cea mai rea. Fără să cunoaştem lumea superioară, scopul ei, forţele care ne controlează, unde ne îndreaptă şi ce vor de la noi, suntem ca nişte pisoi orbi, care suferim fără nicio stare ulterioară dorită.

Întrebare: Este aşa pentru că noi negăm al doilea nivel?

Răspuns: Da. Nu trebuie să-l respingem imediat, de la rădăcina sa, ci ar trebui să studiem şi să vedem dacă și cât este de realist.

De pe KabTV “Ştiri cu Michael Laitman” 8/14/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed