Scopul final este corectarea universală

Întrebare: Încotro se îndreaptă lumea?

Răspuns: Dacă te uiți la scopul final, atunci lumea se îndreaptă spre o stare bună – corectarea universală. Acesta este scopul pe care trebuie să îl atingem.

De fapt, el este deja existent inițial în Lumea Spirituală. Întâi, scopul este totdeauna determinat și, numai după aceea, evenimentele se desfășoară în funcție de el, lucru care depinde de comportamentul nostru. Noi stabilim cum să atingem acest scop.

Lumea Spirituală este construită diferit de lumea noastră. Ea se desfășoară de la sfârșit către început. Adică, voi stabiliți de ce aveți nevoie să obțineți și, apoi, cum să obțineți.

Dacă, de exemplu, un arhitect desenează o casă, el își imaginează aproximativ scopul final, dar care încă nu există. Aici, scopul există. Totul este decis de participarea noastră.

Noi trebuie să stabilim exact care ne este scopul, astfel ca el să fie totdeauna în fața noastră și noi să înaintăm către el în fiecare moment.

În Cabala aceasta se consideră a merge prin credință deasupra rațiunii, atunci când mergi în dăruire deasupra primirii, imaginându-ți cu claritate calitățile Lumii Spirituale și încercând să le realizezi ca și cum ai exista deja în ele.

Din Lecția de Cabala în limba rusă 12/08/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: