Scopul jocurilor Creatorului

Întrebare: Să presupunem că o persoană vine la spital cu un fel de problemă și există rând la care trebuie să aștepte foarte mult timp pentru a fi acceptată. Sau, merge la bancă pentru a retrage bani, iar contul său a fost închis. Toate acestea sunt jocurile Creatorului? Ce ar trebui să înțeleg prin acest joc?

Răspuns: O persoană se grăbește să întrebe despre sensul vieții, despre scopul stării sale actuale: pentru ce și de unde provine?

Întrebând despre asta, treptat se ajunge la o stare în care, dintr-o dată, se găsește în compania potrivită de oameni, cărți sau în unele evenimente care îl conduc la întrebarea despre sensul vieții. Stând la rând la clinică timp de o jumătate de zi, el începe să se întrebe: „La urma urmei, pentru ce este viața asta?!” Sau, să zicem, se întâmplă ceva cu afacerea lui sau apar alte probleme.

Adică, toate aceste probleme pe care le avem din ce în ce mai des, multe dintre ele au de-a face cu oameni la fiecare pas. Dar ele sunt destinate doar pentru ca generația noastră să înceapă să se întrebe: „Pentru ce existăm? Care este ințelesul vieții?”

Și oamenii întreabă despre asta. Sunt depresivi, iau droguri pentru a scăpa cumva din această viață. Dar, în principiu, acest lucru îi conduce treptat la descoperirea metodei de a atinge Forța Superioară care i-a creat, care îi gestionează și se joacă cu ei. Vor să știe de ce li se întâmplă? Unde este acest Creator, dacă El există? Cine face toate acestea? În ce scop și de ce?

Nu există om care să ajungă la Înțelepciunea Cabala fără să fi fost anterior într-o stare de depresie sau dezamăgire în viață. Oamenii vin la noi cu un sentiment de lipsă: „Nu am cel mai important lucru din viață”. Atunci o simte omul, posibil chiar și fără o înțelegere precisă a întrebării sale și a lipsei de răspuns la aceasta, el începe deja să se apropie de Cabala.

Întrebare: Atunci găsește el mediul potrivit, cărțile potrivite? De ce în special la Cabala?

Răspuns: El poate trece prin reîncarnări multiple, dar toate la fel, până când soarta îl va conduce în cele din urmă la Cabala. Dar, până acum, sunt doar câțiva. Suntem prima linie care începe să se apropie de Creator. Dar purtăm cu noi pe mulți alții. Acești mulți alții, se apropie – se îndepărtează, se apropie – se îndepărtează. Și aceasta este o cale naturală, o mișcare start-stop.

 

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 25/03/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed