Scopul meu principal

Confucius: “Nu sunt deranjat de faptul că nu sunt înțeles. Sunt deranjat atunci când nu îi cunosc pe ceilalți.”

Dacă oamenii nu mă înțeleg, mă supăr deoarece aceasta este a doua sarcină a mea, al doilea scop al vieții mele, ca oamenii să înțeleagă ce vreau să le transmit. Primul scop este, desigur, Creatorul, dar al doilea sunt oamenii.

Remarcă: Este cu adevărat important pentru tine ca oamenii să te înțeleagă.

Comentariul meu: Desigur. Altfel, care este valoarea vieții mele? Este vorba doar despre a transmite ceva oamenilor.

Întrebare: Este posibil să le transmiți ceva, doar dacă îi înțelegi?

Răspuns: Nu. Totul depinde doar de ajutorul de la Creator, bunăvoința Creatorului, ca El să le deschidă inimile și eu am să le spun ce să pună acolo. Creatorul nu o poate face. Are nevoie de intermediari.

Întrebare: Deci aproape toată viața ta este îndreptată spre a fi înțeles și auzit?

Răspuns: Nu eu. Ce vreau să le transmit. Este ca și cum construiesc un canal, un fel de conductă și ce vreau să transmit trece prin ea. Nici macar nu contează pentru mine că trece prin mine și cât de mult înțeleg ce vine prin ea. Principalul lucru este că le transmit lor.

Întrebare: Nu este important că ei vor spune “Am primit prin el”?

Răspuns: Absolut deloc.

Remarca: Nu ai făcut niciodată acest lucru secret și tot timpul ai spus că tu chiar ai apărat disertația ta de doctorat că poate cineva ar spune “O, are doctoratul, am să îl ascult.”

Răspuns: Desigur! Altfel pentru ce?

Remarca: Oamenii își apară disertațiile de doctorat nu numai pentru asta. Ei o fac pentru salarii, pentru respect, pentru studii academice și pentru CV-ul lor.

Comentariul meu: Nu am nimic din toate astea, și nu am nevoie de ele.

Întrebare: Totul este direcționat spre faptul că dacă mă ajută să fiu auzit, am să o fac?

Răspuns: Desigur. Doar pentru asta.

Întrebare: În linii mari, acum că ești cunoscut, oamenii au început să vorbească la fiecare colt: “Laitman! Laitman!”. Ai spune: “Asta este doar pentru a fi auzit”?

Răspuns: Așa cred, da. Pe lângă asta, stiu că va fi în măsura în care Creatorul are nevoie de asta. În această măsură El fie mă ridică ori mă coboară. Cred că ceea ce are nevoie o persoană, ea trebuie să experimenteze. Trebuie să trăiască prin asta, trebuie să îndure totul, să realizeze că este pentru beneficiul său. Nu este nicio alegere. Fiecare își realizează propria funcție. Cineva parcă distruge, cineva parcă repară, cineva parcă umple, cineva golește și așa mai departe.

Întrebare: Cum ai știut că ăsta este rolul tău, să spui lumii pentru ce trăiește, să diseminezi înțelepciunea Cabala? Cum ai știut că asta este viața ta?

Răspuns: Am simțit-o, deși nu am fost cu adevărat dornic să o fac. Și mai târziu, de la profesorul meu Rabaș, el m-a direcționat. Chiar mai mult decât asta, el m-a direcționat nu spre cele mai înalte dobândiri ci să rămân aproape de oameni, nu să mă izolez de ei, ci să diseminez.

De pe KabTV “Știri cu Dr. Michael Laitman” 7/27/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed