Scopul studiului este revelarea Creatorului

Intrebare: Ce ar trebui sa primeasca un student ca urmare a studiului cu dvs.: cunostinte sau o siguranta in ceea ce priveste studiul?

Raspuns: Scopul principal este sa stapaneasca metoda, pentru ca metoda Cabala difera de alte metode educationale. Toate celelalte forme de studiu au un criteriu specific, material, prin care o persoana isi poate aprecia avansarea. Fie ca este vorba despre sport, scoala sau stiinte, gradul de receptie a unei persoane ii determina succesul.

Dar metoda de studiu a Cabalei este diferita pentru ca aici persoana este pregatita sa inceapa sa simta o alta lume. Deci cum poate ea verifica cat de aproape este de o lume care ii este ascunsa? Evaluarea se efectueaza prin intermediul grupului: in ce masura o persoana se simte conectata la altii, asteapta revelarea Creatorului chiar prin insasi unitatea grupului, si isi doreste ca lumea intreaga sa se uneasca? Cu alte cuvinte, gradul unei persoane de solidaritate cu asteptarile Creatorului, apropierea de gandurile si planurile Lui determina cat de aproape este de o actualizare personala.

Efectul ascunderii ramane pana cand gandurile ei, actiunile si dorintele devin 1/125 echivalente cu cele ale Creatorului. In acel moment Il va simti in primul grad al revelarii.
Din partea a patra e Lectia zilnica de Cbala 10/1/10, Kabbalah Learning Approach

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: