Scopul unui grup cabalistic, Partea 2

Generație unică

Marele Cabalist, Baal HaSulam, a scris că suntem o generație unică, deoarece trebuie să stăpânim Cabala în mod specific în cadrul grupului. Munca în grup a început cu Baal Shem Tov și a continuat treptat să se dezvolte până în zilele noastre.

Acum trebuie să începem să formăm mini-uniuni în interiorul grupurilor de zece, pentru a arăta cumva lumii cum putem să ne unim, ce ar trebui să urmărim și cum să mergem în acest sens; adică, trebuie să oferim lumii un exemplu despre cum ar arăta viitorul

Ȋntrebare:  Deci, grupul de oameni, sau putem spune întreaga umanitate, este locul unde forța superioară, Creatorul, devine revelat?

Răspuns:  Da. Trebuie să atingem toate lumile în timp ce suntem în această lume, în această viață.

Ȋntrebare:  Poate fi comparată revelarea Creatorului cu dezvăluirea forței gravitației, pe care cu toții o simțim? Există o anumită forță de gravitate între noi toți, la nivel de societate.

Răspuns:  Da. Dar faptul este că nu simțim forța superioară, deoarece fiecare dintre noi există într-o ascundere individuală faţă de ea.

Astfel, ni s-a dat știința Cabala, care ajută pe toată lumea să o descopere individual, dar, în același timp, trebuie să creăm o anumită entitate comună – un grup, în cadrul căruia, în interiorul unui grup de zece, putem începe să simţim similaritatea noastră cu forţa superioară.

Din KabTV – „Fundamentele Cabalei” 6/06/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: