Scopul vieții este propria realizare spirituală

Întrebare: Studiind Cabala ne schimbăm din „naţiunile lumii” în „naţiunea lui Israel”. Dacă am înţeles corect, în atingerea dezvoltării spirituale noi avem parte de suferinţe mai mari decât „naţiunile lumii”? Sau noi înţelegem cauzele şi efectele relaţiilor?

Răspuns: Am mulţi prieteni din şcoală, universitate, cu care ţin legătura din când în când. Ei s-au dezvoltat, sunt oameni normali, dar ei nu mă înţeleg pe mine. În orice caz nu îi neglijez pe nici unii dintre ei; îi apreciez şi îi iubesc, dar pur şi simplu suntem oameni diferiţi.

Deci noi nu ne putem evalua în relaţie cu alţii. Pentru cineva e mai uşor, pentru altcineva este mai greu, fiecare are destinul lui. Singurul lucru pe care o persoană ar trebui să-l facă este să se realizeze pe sine aşa cum este.

Nu ar trebui să invidiezi pe nimeni spunând că el are noroc, că uite ce bogat este şi că altul este pierde vară, dar că totul este mai uşor pentru el, că al treilea a fost născut cu „o lingură de argint în gură”. Nu o să ajute cu nimic. Asta sugerează că tu nu ştii cum să te realizezi pe tine însuţi. Oamenii trebuie să înveţe asta.

Ia cele mai adevărate, adânci dorinţe, de care ţii, şi începe să fii tu însuţi. O să vezi că este cea mai tare stare. Nu vei fi fericit dacă schimbi locul cu o altă persoană. Doar realizându-te pe tine însuţi, prin a deveni similar cu Creatorul, o să fii umplut pe deplin.

În timp ce te dezvolţi, cu cât mai mult o persoană avansează, mai multă goliciune apare în el. Dar acel vid din interior, va fi umplut cu un sentiment de eternitate, perfecţiune, viaţă eternă şi un simţ al infinitului. O persoană vede universul de la început la sfârşit.

O persoană obişnuită din această lume, de exemplu, un păstor se plimbă prin natură, fluierând, simţindu-se bine, fiind în viaţă, cu nicio gjijă pe cap. Putem să-l invidiem? Bineînţeles, da. Dar invidie până la ce punct? Dincolo de toate, va veni un punct când va fi scos din programul lui.

Deci, nu te gândi la suferință. Realizează-te pe tine. Altfel, vei ajunge să-l blestemi pe Creator că te-a creat. Ce poate să fie mai rău decât asta? Deci să fim recunoscători!

Din Convenția de la Novosibirsk 9/12/2012, Lecția 5

 

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed