Scufundare in adancimea unitatii

Intrebare: Cum putem obtine o „cerere din adancul inimii”?

Raspuns: Adancime este atunci cand din starea noastra prezenta coboram intr-o mai interna, exaltata stare unde interconectarea nostra creste, pana cand „o inima” este formata. Asta este ceea ce reprezinta „adancul inimii”  intrucat in spiritualitate, fiecare grad mai profund este unul mai exaltat.

Daca in munca noastra facem tot posibilul sa obtinem „adancul inimii”, trebuie sa gasim unicitatea acolo. Si nu este doar un adaos pe care il dorim ci mai mult un Kli (vas), corectia noastra. Nimic altceva nu depinde de noi deoarece implinirea, conform legii echivalentei formelor,  va aparea in Kli la gradul la care Kli ii corespunde.

De aceea trebuie sa ne gandim doar la unitate. Depinde de garantia reciproca a grupului si ii da efecte pozitive chiar daca dureaza doar putin. Deoarece obisnuinta este o a doua natura, merita sa faci o intelegere ca toata lumea se va gandi la unitate pentru o anumita perioada de timp in timpul zilei.

In lumea noastra, orice fenomen slabeste si ia sfarsit pentru ca notiunea de timp il afecteaza. Deoarece nu am atins inca starea in care timpul nu ne influenteaza, este de dorit sa facem un efort sa pastram un gand intreg despre unitate cateva ore pe zi, in masura in care fiecare va simti cum totul depinde de el deoarece toti ceilalti sunt deja conectati.

Ca rezultat, el va dezvalui un nou fenomen care il va apropia de Lumina; este posibil. Este foarte probabil ca in acest timp cineva sa descopere resentimente, ezitare sau imposibilitatea de a se uni. In acelasi timp, cineva poate simti ca cu ajutorul unei forte din exterior este in stare sa se ridice deasupra sa si sa se uneasca, ca si cand s-ar ridica astfel deasupra materiei. Daca aceasta forte vine la suprafata o va simti cu siguranta.

In interiorul materiei (dorinta de a primi), el nu poate face nimic. Dar deoarece este disperat  si doreste sa se ridice si sa se uneasca cu ceilalti, simte ca acolo trebuie sa existe anumite forte care sa il ajute. Trecand de lantul de revelatii si senzatii persoana simte unde si cum trebuie sa se intample. Intelege cauzele evenimentelor si le depaseste pas cu pas.

Natura noastra, Faraonul, sta in noi si nu ne permite sa ne unim. Pentru a ne putea ridica deasupra ei, avem nevoie de tarie si trebuie sa o cerem tot timpul. Ca rezultat al acestei revelatii, vom dori sa ne intoarcem spre Creator sa contruim o conexiune intre noi. Primul grad al unei astfel de retele este numit exodul din Egipt.
Din discursul “Intrebari despre unitate” 12/31/2010

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: