Scurte sfaturi de Cabala – 3/17/19, Partea 1

Întrebare:  Va trebui în cele din urmă să gestionăm noi, înșine lumea sau este suficient să ajungem la un management superior, să fim de acord cu el și să ne contopim cu el?

Răspuns:  Nu! Trebuie să ne ridicăm la nivelul înlocuirii Creatorului din controlul Său deplin asupra întregii creații și nu numai în lumea noastră, ci în toate lumile.

Întrebare:  Freddy Mercury a adus plăcere pentru 110.000 de oameni pe un stadion din Anglia, au cântat împreună cu el ca un singur corp. A influențat și el Creatorul în mod pozitiv?

Răspuns:  Nici măcar nu te poți gândi așa, pentru că nici Freddy Mercury și nici un alt cântăreț celebru nu au acționat cu o intenție corectată.

Întrebare:  Există intermediari între influența Creatorului și o persoană?

Răspuns:  Nu există intermediari între Creator și o persoană. Nu este nevoie de nimeni. Cât despre mine, nu sunt intermediar. Eu sunt un ghid.

Întrebare:  Pot alte forțe, bune sau rele, să intre în relația noastră cu Creatorul, să ajute sau să facă rău?

Răspuns:  Nu, totul se află sub controlul unic al Creatorului.

Întrebare:  Ce a însemnat păcatul lui Adam, dacă el era în împlinire spirituală?

Răspuns:  El a vrut să aducă întregul său suflet la împlinirea completă și la unirea deplină cu Creatorul, imediat și deodată.

Întrebare:  Având cunoștință despre modul în care Creatorul gestionează lumea, poate egoismul să se acomodeze sub acest management în beneficiul propriu și, ca urmare a acestui lucru, să se distanțeze de Creator?

Răspuns:  Nu, asta nu va funcționa. Totul este gestionat deschis și exclusiv prin forțele naturii, așa cum este scris: „Eu sunt pentru Creator, iar Creatorul este pentru mine.” Nu se poate face nimic aici. Nu vor funcţiona niciun fel de manipulări.

Întrebare:  De ce Creatorul își ascunde desăvârșirea, nepermițându-ne să simțim circumstanțele neplăcute ca fiind iubirea perfectă?

Răspuns:  Este așa încât să apreciem această iubire, această perfecțiune. Trebuie să trecem prin toate situațiile contradictorii. Nu este nimic de făcut în acest sens. Așa este construită lumea noastră, pentru că, în afară de puterea pozitivă a Creatorului, orice altceva este aranjat în funcție de o legătură între două forțe, pozitivă și negativă.

Din Lecția Cabalei în limba rusă 17/03/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed