Scurte sfaturi din Cabala – 01/12/20

Întrebare:  După ce am atins scopul creației și am citit scenariul regizorului vieții mele, Creatorul, aș putea deveni plictisit și neinteresat de viață?

Răspuns:  Nu iti face griji. Nici nu vă puteți imagina ce se va deschide înaintea voastră. Atȃtea înălțimi, goluri, priveliști și oportunități! Aceasta nu este deloc lumea noastră. Așadar, încearcă să ieși de aici cât mai curând. Nu este nimic mai rău decât această lume.

Întrebare:  Ce înseamnă să-mi simt prietenul? Îl înțeleg sau îi simt dorințele? Și cum voi simți Creatorul  ca prietenul meu? Sau aici vorbim despre alte noțiuni?

Răspuns:  Vei începe să îi simți atât pe prieteni cât și pe Creator mult mai aproape, mai bine și mai clar decât acum.

Întrebare:  Ai spus în ultima lecție că, pentru a ajunge la libertate, cineva trebuie să atingă partea de mijloc a Tiferet. Acum spui că Creatorul nu este nici linia stânga, nici linia dreaptă. Cum mă pot conecta într-un singur loc, în partea de mijloc a lui Tiferet și la faptul că Creatorul este linia de mijloc?

Răspuns:  Nu poți. Deocamdată nu vei fi decȃt derutat cu asta. Este mai bine să o lași deoparte. Lasă-ți cunoștințele deoparte. Acum, cel mai important este să înțelegem la ce senzații trebuie să ajungem.

Întrebare:  Avem vreo șansă să atingem spiritualitatea studiind singuri și nu în grupuri de zece?

Răspuns:  Nu aveți nicio șansă să atingeţi realizarea spirituală, studiind singuri. Vedem acest lucru din dezvoltarea noastră, în lumea de azi.

Întrebare:  Este posibil să atingem Creatorul într-un grup de zece virtual?

Răspuns: Desigur ca este.

Întrebare:  Este un grup de zece, cele zece Sefirot?

Răspuns:  Da, este. Grupul de zece corect, în starea sa potrivita constituie cele zece Sefirot.

Întrebare:  Se poate spune că Creatorul vrea să ne ofere totul și că nu putem primi decât ceea ce suntem gata să dăm înapoi?

Răspuns:  Desigur.

Întrebare: Dacă nu am prieteni, cu atȃt mai puțin un grup de zece prieteni și, așa cum ai spus, fără ei este imposibil să avansez, ar trebui să îi caut în mod intenționat?

Răspuns:  Trebuie să fie cel puțin doi.

Întrebare:  De ce avem îndoieli cu privire la anumite alegeri din lumea noastră? De ce ne îndoim în mod constant?

Răspuns:  Îndoielile sunt necesare pentru a ne organiza corect.

Întrebare:  Unde se adună eforturile de unire?

Răspuns:  Se acumulează în jurul inimii și formează inima generală, un sac în jurul inimii.

Întrebare:  În ceea ce privește lumina pe care trebuie să o primim, la ce fel de lumină te referi?

Răspuns:  Mă refer la calitatea dăruirii numită „lumina” sau „Creatorul” sau „forța pozitivă superioară”.

Întrebare:  Revelarea Creatorului și trecerea barierei (Machsom) are loc în întregul grup de zece sau poate în unii dintre prieteni?

Răspuns: Se poate întâmpla doar cu unii dintre prieteni, în calități diferite, în diferite aspecte, nu neapărat cu toți împreună. Pentru că un grup de zece este ceva diferit pentru fiecare persoană.

Atingerea este încă individuală, deși se întâmplă prin unificarea cu ceilalți.

Întrebare:  Progresul nostru către grup este întotdeauna asociat cu sinusoida: plus – minus, căderi – ascensiuni? Se poate spune că ascensiunea mea către următorul grad spiritual mai înalt este întotdeauna asociată cu anumite să spunem dureri de muncă spirituală, atunci când o persoană există în întuneric, în gol? Sau cineva poate experimenta sentimentul de fericire și bucurie?

Răspuns:  Ai spus totul corect, nu am nimic de adăugat. Bravo!

Din KabTV „Fundamentele Cabalei” 1/12/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed