Scurte sfaturi din Cabala – 4/28/19

Întrebare:  Profunzimea conexiunii cu Creatorul este determinată prin recunoașterea neînsemnătăţii mele?

Răspuns:  Adâncimea conexiunii cu Creatorul nu este determinată doar prin acest parametru. Vă bazați această presupunere: „Căci Domnul este înalt, dar El vede pe cei slabi și El îi pedepsește pe cei înalți de departe” (Psalmi: 138: 6). Dar ce înseamnă „scăzut”? Nu este necesar să te reduci; mai degrabă, este necesar să-l înălțăm pe Creator. Deci, Îl înalți și urci după El; acesta este cel mai important lucru.

Întrebare:  Construim o cale între viitor și prezent. Depinde de eforturile noastre dacă această cale va fi un hoț (egoism) sau un ajutor?

Răspuns:  Desigur, depinde de noi. Răspunsul este ascuns în întrebarea în sine. Cum trebuie să acționăm astfel încât egoismul să dispară? Numai în măsura unității noastre. Hoțul, adică egoismul, vine între noi și nu face posibilă conectarea completă între noi. Aici începem să pierdem, căzând în mâinile lui.

Întrebare:  În unitățile militare în care oamenii se antrenează non-stop, lucrează și se luptă, există întotdeauna o legătură foarte puternică. Au și ei o iluminare mai mare? Cum se stabilește această conexiune?

Răspuns:  Nu, nu este nimic asemănător. Nu există niciun motiv pentru ei să intre cumva în lumea superioară. Ei nu construiesc un sistem de la ei, înşişi pentru a semăna cu Creatorul.

Întrebare:  Poate exista fuziune inconștientă și atingerea unor stări unice?

Răspuns:  Nu. Nimic nu se întâmplă din întâmplare.

Întrebare:  Uneori văd că nu merită să fac ceva în prezent, deoarece ar putea provoca neplăceri în viitor, dar nu mă pot opri. Ce face un cabalist? Cum se oprește singur?

Răspuns:  Un cabalist nu oprește nimic. În felul său, el face ceea ce este necesar pentru a direcționa întreaga lume către corectare.

Întrebare:  În ce stare ne aflăm când adormim?

Răspuns:  Te afli într-o stare animalică. Nu este nimic altceva.

Din Lecția de Cabala în limba rusă 28.04.19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: