Scurte sfaturi din Cabala – 5/12/19

Întrebare:  Ai fost pe calea corectării de atâția ani. Poți spune că ești o persoană liberă?

Răspuns:  Nu știu dacă există o persoană liberă în lumea noastră, în sensul în care puneți întrebarea. De fapt, libertatea așa cum înțelegem noi, nu există. Este posibil doar atunci când știi care este adevărul și poți acționa de dragul acestuia.

Întrebare:  În măsura în care devin ca şi Creatorul devin liber?

Răspuns:  Fără îndoială, pentru că influența Creatorului asupra noastră este caracteristica dăruirii. Dacă o obţineți, atunci înțelegeți Creatorul și Creatorul vă înțelege. În acest grad devii liber, atât de egoismul  tău, cât și de influența mediului.

Întrebare:  Există un grad de libertate ca stare de libertate împotriva violenței și constrângerii din dorințele altei persoane sau ale unui grup de oameni?

Răspuns:  Nu, suntem aproape întotdeauna afectați de alte persoane. Întreaga problemă este în ce societate ar trebui să mă situez. Dacă mă așez într-o societate care avansează spre obiectivul corect, mă supun acesteia și o ascult, atunci așa îmi ating obiectivul. Așa trebuie să realizăm libertatea noastră.

Întrebare:  Care este diferența dintre libertatea de alegere și liberul arbitru?

Răspuns:  Liberul arbitru constă în alegerea modului de comportare. Libertatea de alegere este alegerea în sine.

Întrebare:  Din punctul de vedere al Cabalei, cât de exact este postulatul lui Hegel că „libertatea este o necesitate conștientă”?

Răspuns:  Aceasta este doar o mică concepție greșită, materialistă.

Întrebare:  Toate gândurile, dorințele și acțiunile pe care le îndeplinesc sunt generate de Creator?

Răspuns:  Chiar și acum, da, dar când începeți să obţineți un Masach (ecran), atunci Creatorul nu va face ceea ce vrea El în interiorul vostru; în schimb, veți face ceea ce doriți cu Creatorul.

Întrebare:  Fiecare are propria sa personalitate. Ce este aceasta?

Răspuns:  Personalitatea nu ne deranjează. La fel, îți îndeplinești cerințele egoiste. Deci nu contează care este personalitatea ta. O persoană adoră să mănânce, celei de-a doua îi place să danseze, a treia vrea să doarmă. Ce diferență face asta? În fiecare caz, îți îndeplinești dorințele.

Din Lecția de Cabala în limba rusă 5/12/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: