Scurte sfaturi din Cabala – 7/24/20, Partea 1

Întrebare: Când lucrez la un text, simt că trebuie să realizez o muncă practică, pentru a percepe informațiile în cel mai bun mod: examinez subiectul principal, îl rezum, simplificarticolul și încerc să-l explic cu propriile mele cuvinte. Ar trebui să fac toată treaba asta singur sau împreună cu prietenii?

Răspuns:  Este mai bine să lucrați împreună, dar numai dacă prietenii tăi sunt capabili de asta.

Întrebare: Îți înveți studenții după surse cabaliste, dar noi nu studiem în funcție de aceste surse în cursurile de educație integrală. În jurul a ceea ce ar trebui să ne conectăm?

Răspuns:  Nu vă conectați în jurul surselor, ci în jurul unei idei, în jurul forței superioare care este acum îndreptată către voi și vă conectează. Aceasta este singura cale.

Întrebare: Există o legătură între dezvoltarea dorințelor și dezvoltarea cognitivă?

Răspuns: Nu există deloc conexiune. Nu trebuie să fii foarte inteligent pentru a fi înțelept.

Întrebare: Cine este înțelept?

Răspuns: O persoană înțeleaptă este o persoană care a dobândit o cantitate mare de informații despre conexiunile dintre toate fenomenele din lume.

Întrebare:  Cum putem dezvolta intelectul colectiv? Este posibil să dezvolți emoții colective sau este un fenomen natural?

Răspuns: Nu, nu este ceva natural. Acest lucru necesită multă muncă grea. Totul depinde doar de deschiderea inimilor pentru a ajunge la o dorință, în care totul va fi clarificat.

Întrebare: Vor exista profesii sociale în viitor care nu necesită nici o înțelegere în timpul studiului?

Răspuns: După cum văd, trăim deja în acest viitor. Pur și simplu trebuie să ne completăm corectarea.

Întrebare: Cu cât o persoană știe mai puțin, cu atât este mai încrezător în ceea ce știe și nu simte că ceea ce știe este limitat. Care este motivul pentru aceasta?

Răspuns: Atunci când o persoană nu știe multe, nu este nimic de confundat.

Întrebare: Educația de astăzi este împărțită în trei domenii: cunoștințe, abilități și valori. De ce are nevoie o persoană pentru a supraviețui și a se dezvolta în lumea nouă?

Răspuns: Nu aș recomanda niciunul dintre aceste domenii. Pentru a supraviețui în lumea de astăzi, o persoană are nevoie de mediul potrivit, atât.

Întrebare: Înțelegerea este un proces senzorial. Se compune din minte și simțuri. Înțelepții au scris că „inima înțelege”. Ce înseamnă asta?

Răspuns: Inima înțelege în măsura în care poate simți, iar intelectul urmează sentimentele.

Întrebare: Ar trebui ca studiul să se bazeze pe accelerarea procesului de recunoaștere a răului ego-ului nostru și a schimbării sale rapide?

Răspuns: Da, dar asta nu se poate face artificial. Se va întâmpla de la sine.

Întrebare: Unde sunt stocate informațiile, în mintea noastră, în dorințele noastre sau în intențiile noastre?

Răspuns: Nicăieri. Informațiile sunt stocate în jurul nostru în aer. Acesta este domeniul în care ne aflăm. Trebuie să ne conectăm la el și să tragem informațiile din acesta.

Din KabTV “Calitati de conducere” 6/24/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: