Scurte sfaturi din Cabala 9/12/18

Întrebare: Ce înseamnă în Cabala dorința adevărată? Este atunci când celelalte dorințe dispar sau devin nesemnificative?

Răspuns: Nu dispare nimic, nu se pierde nimic, ci numai importanța fiecărei dorințe crește sau scade.

Întrebare: Un grup de zece se poate dezvolta incorect?

Răspuns: Sigur. Sunt mii de căi de dezvoltare incorectă și numai o cale de dezvoltare corectă.  Teama unui grup de o dezvoltare incorectă este permanent prezentă.

Întrebare: Cine sau ce testează un om pe calea spirituală?

Răspuns: În fiecare pas al lui de dezvoltare spirituală, proprietățile Creatorului sunt cele la care omul trebuie să se ajusteze la un anumit grad, într-un anume fel. Omul trebuie să se adapteze constant în timp ce trece printr-o stare de dezvoltare și să se ajusteze la proprietățile Creatorului.

Întrebare: Cum se poate învăța să te ții de cele două linii simultan și să nu cazi în una din ele?

Răspuns: Ajungi să fii în grup într-un mod în care să nu faci rău grupului cu egoismul tău și, atunci, vei simți echilibrul și vei menține această condiție.

Întrebare: Dacă am terminat un curs introductiv împreună cu un prieten și apoi am intrat într-un grup de zece, în timp ce prietenul meu a rămas ca un musafir, cum să mă raportez la el, ca la un coleg sau ca la un musafir?

Răspuns: Raportează-te la el ca la un musafir. Numai în măsura în care el participă în grup este coleg cu tine.

Întrebare: Sunt scenarii corecte diferite de dezvoltare a evenimentelor pe calea spirituală? Cum să vrei același lucru pe care îl vrea Creatorul de la tine?

Răspuns: Creatorul vrea de la tine un singur lucru și, anume, ca tu să te apropii cât de mult posibil de grup. Atunci El se va putea revela în acesta. Încearcă, asta este tot ceea ce El așteaptă de la tine.

Întrebare: Se pot combina activități creative cu Înțelepciunea Cabala?

Răspuns: Activitatea este activitate și Cabala este Cabala. Nu amesteca una cu cealaltă. Nu vei obține nimic. Vei fi confuz și în una și în cealaltă. Mai mult, în final vei eșua în amândouă.

Întrebare: Cum să accepte cineva mulțumiri de la colegi?

Răspuns: Să le accepte ca pe o manifestare a iubirii lor pentru el, ceea ce înseamnă că el trebuie să se raporteze la ei în același fel. În același timp, să mulțumească Creatorului, fiindcă, dacă El nu ar fi vrut asta, nu s-ar fi întâmplat.

Din Lecția de Cabala în limba rusă 9/12/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed