Scurte sfaturi în Cabala – 12/23/18

Întrebare: În ce fel, calitatea credinței (Hassadim) devine calitatea înțelepciunii (Hochma)? Poate o calitate spirituală să se transformare dintr-una în alta?

Răspuns: Nu. Calitatea credinței este calitatea dăruirii și dacă am calitatea de dăruire și ea este suficient de puternică, atunci pot să primesc deja sentimentul Creatorului în ea, care se numește lumina Hochma.

Întrebare: Spui: „nu există credință”. Dar nu vorbim despre: „credința în învățător, credința în prieten, credința în cărți, credința în Creator”?

Răspuns: Aceasta nu este aceeași credință despre care vorbește Cabala. În Cabala, credința este forța cu care pot să creez și să acționez. Este o oportunitate de a fi ca și Creatorul.

Întrebare: În ce fel un student complet nou, devine familiarizat cu Înțelepciunea Cabala? Este mai bine să citim din surse: Rabash, Baal HaSulam și cărțile dumneavoastră?

Răspuns: Aș recomanda citirea cărții „Atingerea lumilor de dincolo”. Chiar dacă nu o consider o sursă primară, cred că aceasta este cea mai potrivită carte pentru familiarizarea cu Cabala. Într-o oarecare măsură, această carte este o traducere mai ușoară a cărții Shamati.

Întrebare: Dacă dezvoltarea unei persoane a fost în conștientizare și sentimente, apoi persoana a murit la vârsta de 10, 12, 14 sau 17 ani, atunci în următoarea încarnare, conștiința și sentimentele acelei persoane vor rămâne la aceeași vârstă? Ar fi un suflet sau un spirit?

Răspuns: Tot prin ceea ce trece cineva în această viaţă nu este pierdut, iar persoana continuă pe drumul ei.

Întrebare: Nu văd cum să mă realizez în această lume pentru a-mi menține nevoile corporale. Simt că sunt în întuneric. Merită să-mi îndrept toate eforturile pentru a găsi un grup și a studia, cu convingerea că asta îmi va da, de fapt, înțelegerea?

Răspuns: Cred că o persoană trebuie să dobândească o profesie care să-i permită să se sprijine pe sine și familia sa, în mod normal, fără lux și să-și dedice restul timpului dezvoltării spirituale. Aceasta va fi cu siguranță o viață optimă.

Întrebare: Ce este „intelectul” din punctul de vedere al Cabalei?

Răspuns: Din punctul de vedere al Cabalei, intelectul este lumina lui Hochma, care umple lumina lui Hassadim.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 12/23/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed