Scziunea comunității: cine-i vinovat?

Întrebare: De ce, cu privire la evoluțiile recente în Israel, comunitatea evreiască americană se divide în două părți? De ce oamenii și organizațiile de evrei cele mai influente iau o atitudine anti-israeliană activă?

Răspuns: Același lucru s-a întâmplat în Germania nazistă. Evreii care trăiau în alte țări încercau să se ascundă în spatele politicii presupus anti-israeliană, anti-sionistă. A fost mereu așa.

Dar asta nu-i va ajuta, deoarece atitudinea nu chiar față de Israel, dar numai față de evrei provine de la antisemitism și nu de la sentimentele anti-israeliene, nu pentru că cineva este ”pentru” sau ”contra” arabilor, asta nu are importanță. Evreii vor fi mereu de vină, nimic nu ne va ajuta, doar a ne arăta și a da lumii metoda corectă de existență pe care o așteaptă.

Întrebare: De ce, ceea ce este permis tuturor țărilor din lume, nu este permis pentru Israel?

Răspuns: Evident!  Conform statisticilor, în ultimii ani, aproape patruzeci de milioane de oameni au fost uciși în Afganistan, Iran, Siria, Libia și Liban. Dar nimeni nu vorbește de asta sau nu acordă atenție.

Nu este vorba despre cine luptă împotriva cui, ci faptul că evreii care ar trebui să aducă Lumină lumii nu o fac. Antisemiții spun: ” Voi sunteți cauza tuturor suferințelor din lume”. Astfel, nu sunt arabii, deoarece acest lucru a fost evocat înainte de crearea Israel, înainte de război. De fapt, acest sentiment este în interiorul unei persoane care resimte că depinde de națiunea noastră.

Trebuie să o înțelegem. Cabala vorbește despre asta în mod serios, deschis, pentru că într-un timp foarte scurt, putem schimba complet atitudinea lumii față de noi. Nu avem altă soluție.

Din interviu în Statele Unite, 06.08.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: