Se schimbă atitudinea Creatorului față de noi?

509Întrebare: Creatorul nu-și schimbă atitudinea față de o persoană în funcție de acțiunile acesteia. Faptul este indicat de mai multe afirmații din surse cabalistice; de exemplu: „Eu nu Îmi schimb Numele” („Ani HaVaYaH lo Shiniti”), adică nu schimb legile naturii.

Ce înseamnă că Creatorul este constant și nu-și schimbă atitudinea față de noi? Cum se poate așa ceva?

Răspuns: Inițial, Creatorul este o singură proprietate de dăruire și iubire pentru toate creațiile Sale. Prin urmare, indiferent de felul cum acestea se schimbă, atitudinea Lui față de ele rămâne neschimbată.

Și, deși ni se pare că putem schimba atitudinea Creatorului față de noi prin acțiunile noastre, totul este doar relativ la propriile noastre acțiuni, deoarece Creatorul este în bunătate absolută în raport cu noi, și asta e tot.

Cu toate acestea, sursele cabalistice spun că Creatorul ne pedepsește pentru anumite acțiuni. Dar acest lucru se întâmplă doar pentru ca noi să ne îmbunătățim, să ne îndreptăm.

Întrebare: Se spune că Creatorul dorește ca noi, oamenii, să ne unim și să creăm un Kli (vas) în care El să se poată manifesta. Dar dacă nu o facem, nu se schimbă oare atitudinea Lui față de noi?

Răspuns: Bineînțeles că se schimbă, pentru că noi nu îndeplinim programul creației. Cu alte cuvinte, atitudinea Lui față de noi se schimbă în funcție de acțiunile noastre, deoarece trebuie să ne îmbunătățim în mod constant.

Întrebare: Atunci de ce stă scris că este permanent?

Răspuns: Dar atitudinea Lui față de noi este absolut bună și iubitoare, și în acest sens nu se schimbă. Adică, acțiunile se schimbă, dar atitudinea rămâne neschimbată.

Din „Stări spirituale” de la KabTV 6/7/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: