Secretele Congreselor de Cabala

Întrebare: Care este secretul Congreselor de Cabala?

Răspuns: Este un secret special care poate fi spus numai acelora care participă în congres. Ceilalți nu vor înțelege.

Ideea este că atunci oamenii sunt interconectați interior, ei formează o mare dorință comună.

Dacă conexiunea are loc conform legilor lumii spirituale, atunci când oamenii își anulează egoismul, individualismul, impulsurile lor naturale de separare și dacă încearcă să le depășească, atunci iese la suprafața o forță foarte serioasă a interconexiunii per ansamblu, pe care ei o crează artificial prin eforturile voinței lor.

Apoi, în măsura în care reușesc împotriva lor înșiși, ei arată puterea bună a naturii – puterea unității, puterea iubirii.

Secretul este că dacă ne unim în modul acesta, noi revelăm forță superioară, pozitivă a naturii, care nu există în această lume. Se numește puterea ascunsă. Iar Cabala este numită o știință secretă, deoarece revelează această putere ascunsă.

Devenind stăpânii a două forțe opuse: cea negativă – forță egoistă și cea pozitivă – altruistă, pe care le extragem împreună, încercând să ne unim, noi închidem ambele forțe în noi înșine și începem să revelăm lumea superioară între noi.

Întrebare: Este important pentru noi să fim în aceeași cameră în timp ce încercăm să ne unim sau nu e esențial?

Răspuns: În general, asta e important, deoarece o persoană este ca un animal mic, limitat și trebuie să se ridice exact din locul în care se află.

Întrebare: Ce le recomanzi acelora care nu pot veni la congres?

Răspuns: Aceia care nu pot veni din anumite motive, este de preferat să fie în contact cu noi și să participe cu noi la toate evenimentele în timp real. Însă, dacă nu există o asemenea oportunitate, atunci se poate altă dată.

Cel mai important lucru pentru aceia care nu pot veni la congres este să se adune cu ceilalți care nu vin și să fie împreună cu noi în timpul lecțiilor și al meselor.

Din lectia de Cabala in limba rusa 2/19/2017

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed