Secretele unei căsnicii fericite

294.2Comentariu: Cinci cupluri căsătorite care au trăit împreună de peste 50 de ani și-au împărtășit secretele pentru o relație fericită. Iată ce consideră fiecare cuplu a fi cel mai important. Spuneţi-ne ce credeţi, vă rog.

Un cuplu de 81 de ani, căsătorit de 57 de ani consideră că cel mai important lucru într-o căsnicie lungă și fericită este împărțirea responsabilităților.

Răspunsul meu: Desigur.

Întrebare:: Și ce presupune împărțirea responsabilităților? Eu sunt susținătorul de familie și soția mea este o gospodină care are grijă de copii?

Răspuns: Asta ar fi cel mai bine.

Comentariu: Al doilea este să cunoaștem punctele forte și punctele slabe ale celuilalt.

Răspunsul meu: Da.

Întrebare: Cunoașteți punctele forte și punctele slabe ale soției dvs.?

Răspuns: Le cunosc foarte bine și nu le ating. De fapt, mi-e frica să o fac!

Întrebare: Așa ar trebui să fie?

Răspuns: Da.

Comentariu: Al treilea este capacitatea de a accepta ambele părți.

Răspunsul meu: Da. Trăiești cu o persoană care este un întreg sistem. Este o lume întreagă prin care trebuie să vezi orice altceva.

Întrebare: Dacă trăim așa, stând în vârful picioarelor unul în jurul celuilalt, atunci este posibil să fim împreună 60 sau 70 de ani?

Răspuns: Atât timp cât vrei.

Întrebare: Și dvs. numiţi asta o căsnicie fericită?

Răspuns: Doar dacă am fi crescut astfel! Din păcate, până să ne dăm seama de asta, viața noastră a trecut.

Întrebare: Un alt cuplu de 90 și 91 de ani care este căsătorit de 66 de ani spune că este esențial să discute despre viitorul lor comun și să aibă interese comune. Ce părere aveți despre a discuta despre viitor împreună? Este important?

Răspuns: Este important, pentru că este un viitor comun.

Întrebare: Aceasta este cheia, că nu este viitorul lui sau al ei, ci suntem în el mereu noi, împreună?

Răspuns: Da. Vom avea copiii sau nepoții noștri care vor veni în vizită. Sau ieșeam, făceam o plimbare în jurul blocului și așa mai departe.

Comentariu: După cum ați spus recent, când oamenii se căsătoresc, ei spun: „Suntem pentru totdeauna uniți împreună”.

Răspunsul meu: Trebuie să vorbească des despre asta.

Întrebare: Asta înseamnă a vorbi despre un viitor comun?

Răspuns: Da. Pentru că indiferent ce fac oamenii, ei pot trăi în diferite părți ale lumii, dar trebuie să împărtășească o înțelegere că sunt uniți pentru totdeauna. Pentru totdeauna! Divorțul este inacceptabil atunci când sunt implicați copii.

Întrebare: Și încă un cuplu care este căsătorit de 61 de ani spune că ar trebui să existe un simț al umorului asemănător. Ce credeţi despre asta?

Răspuns: Trebuie să se înțeleagă.

Întrebare: Aceasta se numește înțelegere?

Răspuns: Da. Pentru că simțul umorului este foarte profund în om. El face diferența dintre om și un animal. Astfel, dacă au aceeași interpretare a umorului, acest lucru îi apropie mult.

Întrebare: Un soț de 99 de ani și o soție de 98 de ani căsătoriți de 74 de ani spun că se iubesc așa și consideră uniunea lor cu adevărat armonioasă.

Ce părere aveți despre astfel de opinii?

Răspuns: Nu au o definiție mai profundă decât „tocmai așa”. Acesta este un nivel destul de ridicat. Este, intr-adevar! Când există o conexiune și sentimente reale, nu o poți descrie cu nimic.

Comentariu: Și un alt cuplu căsătorit de 60 de ani spune că toleranța, loialitatea față de jurămintele lor și capacitatea de a accepta punctul de vedere al celuilalt sunt importante.

Răspuns: Acest lucru indică faptul că încă nu au ajuns la o familie reală, dacă ei consideră că este necesar să fie toleranți sau credincioși.

Au încă aceste definiții în faţa lor și trebuie să le împlinească. În timp ce o conexiune adevărată nu necesită nimic din toate acestea. Ești deja atât de lipit de cealaltă jumătate încât nici măcar nu poți spune unde se termină una sau unde începe cealaltă.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 2/17/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: