Secretul mintii colective

Întrebare: Cum aranjaza Creatorul toate situaţiile pentru miliarde de oameni din lume, în fiecare moment?

Răspuns: Este rezonabil să presupunem că ai văzut cum păsările sau peştii se deplasează în stoluri şi bancuri. În mare, există milioane de comunităţi de peşti şi toate sunt în mişcare sincronizata şi compatibila. Se pare ca toate au o minte comuna; într-adevăr, sunt legati unii de altii. De asemenea, păsările nu zboară după prima pasare, ci zboara împreună, în acelaşi timp. Urmareste clipul Pasarile al studentului meu Vladek Zankovsky.

Când tigrii merg la vânătoare, menţin legătura permanentă între ei şi se simt reciproc în aceeaşi mişcare comuna. Ceea ce un copac din pădure simte, ceilalţi simt, si nu vorbim despre conexiunea printr-un sistem de rădăcini, ci în general, nu de o conexiune fizică. Şi în natură o societate produce o minte specială, o senzatie speciala a ordinii comune. Iar acest mecanism funcţionează la fel în toate şi nu este limitat de distanţă, timp, sau orice altceva.

Miliarde de oameni din lume există sub influenţa acestui spirit colectiv care ii guverneaza ca părţi ale Lui. Ei nu exista pe cont propriu. Toti acestia sunt activati de dorinţele lor, care sunt în grija forţei superioare, a Luminii. O singură comandă este suficienta de Sus şi toată lumea începe să se mişte.

Tu vezi, Creatorul este gândul creaţiei. Când mă gândesc la construirea unei case, mai întâi de toate organizez tot caietul de sarcini, printez proiectul şi numai după aceea incep constructia în conformitate cu planul. Este acelasi lucru cu gândul creaţiei şi peste toate este acest plan, care activeaza totul. Suntem in totalitate subordonati acestuia.

Mişcările şi schimbarile în dorinţele şi sentimentele noastre, acţiunile, gândurile şi imaginaţia noastra, toate acestea nu suntem noi. Pana la urma, este senzatia, însemnand ceea ce se resimte în dorinta de a primi, care este „eu-l” meu. Deconecteaza-ma de senzatie si-mi voi pierde toata constiinta, voi dispărea.

Fiecare dintre noi este o mica dorinta de a primi care-si simte propria realitate. Nu există nici o substanţă; substanţa este dorinta. Astfel, nu există nici o problemă în conducerea miliardelor. Într-adevăr, totul este un sistem, un întreg. O mica schimbare, schimbă pe toată lumea, asa cum se intampla intr-un banc de peşti.

Mintea colectivă există în fiecare grup: la nivelul naturii animale, vegetative şi neînsufleţite. De asemenea, există la nivelul vorbitor, numai ca aici vrem şi trebuie să creem aceasta legatura, noi insine, mai presus de dorinţa noastră, în ciuda dorinţei noastre. Şi numai atunci vom crea legătura cu mintea colectiva, cea superioara.

Pe scară largă, psihologii şi experţii sunt familiarizati cu fenomenul de minte colectiva: Guvernele il utilizeaza la nivelul animal pentru a forma opinia publică. În caz contrar, ei nu ar fi în măsură să controleze ţara. Şi acest lucru nu se întâmplă numai în formă de demonstraţii şi alte evenimente de masă, dar, de asemenea, la nivelul zilnic prin intermediul mass-mediei, prin zvonuri care sunt răspândite în mod intenţionat ca si cum ar fi la intamplare. Există multe canale de influenţă, iar fiecare guvern este bine familiarizat cu ele.

De aici, este nevoie să înţelegem că grupul este un întreg, o singură dorinţă, un singur gând, şi nimeni nu poate scăpa de el. Vedem cum furnicile se predau mintii colective, dar, de fapt oamenii de asemenea acţioneaza în conformitate cu acelaşi principiu. Du-te afară, în stradă, şi apoi urmăreste emisiunile de ştiri şi uită-te la lucruri de la distanţă, iar apoi a doua zi vei fi convins de asta. Atunci când o persoană iese în stradă şi devine parte a unui întreg, pierde deja controlul de sine. Ea merge împreună cu toţi ceilalţi, strigă împreună cu ei şi se predă mintii colective.

Din aceasta vedem ce este conexiunea. Dacă ne conectam, o forţă comună este creata, o dorinţă comună, un gând comun. Şi fiecare care este găsit în acest cadru, sub această influenţă, nu este în măsură să iasa. Poti scăpa de acest lucru doar cu condiţia că vei rupe limita grupului. În scopul de a face asta ai nevoie sa primesti o astfel de putere mare, care este capabila să rupă legătura reciprocă a grupului, asemanator modului în care acceleratorul de particule rupe legătura dintre particule. Trebuie să primesti o astfel de accelerare, care iti permite să rupi graniţele acoperirii defensive, şi asta nu este deloc simplu.

Pe baza acestui principiu sunt create grupuri care ajuta persoana sa devina reabilitata de la dependenta de alcool şi droguri: Incercam să ridicam această forţă a conectarii, potenţialul minţii colective, impotriva potenţialului forţei de distrugere. De fapt, nu este nici macar un creier comun. Acesta nu este compus din legătura dintre diferitele minţi ale prietenilor din grup. Mintea comuna a milioanelor de peşti nu este totalul minţilor fiecaruia dintre milioane.

Nu, ceea ce a fost creat aici este o minte, care depăşeşte fiecare termen de un milion de ori. De unde vine? Vine de la legătura dintre ei. După ce se conecteaza, ei adaugă la conexiunea lor forta Creatorului, şi acum El ii însoţeşte în fiecare mişcare.

Astfel, mintea care este descoperita deasupra tuturor nu este mintea noastră comună, insemnand că toată lumea crede acelaşi lucru. Această minte ne guvernează de deasupra. Nu este rezultata din noi. Dar noi, în legătura noastra, invitam peste noi providenţa superioara. Iar acest lucru se întâmplă la fiecare nivel al naturii.

Într-un mod similar apar revoluţiile. Deodată totul izbucneste în acest foc, astfel incat guvernul nu este capabil să-i faca fata. Aparent asta nu este clar: nu este greu să se opună agitaţiei cu forţa. Dar nu, liderii brusc se simt neputinciosi, „impotenti”. Vorbim mai mult despre sentimentul forţei superioare, care este deasupra naţiunii pe care ei au degradat-o constant. Ceva mare este revelat aici, nu ceva mic. Şi nu este important cum mulţi oameni ies în stradă, potenţialul lor interior brusc se ridică la cer, iar liderii se predau.

Din partea a 4-a a Lectiei zilnice de Cabala, 06/02/12,  „Introducere la Studiul celor zece Sefirot”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: