Secretul nemuririi poporului evreu, Partea 2

Intrebare: Este corect sa spunem ca un evreu este simbolul eternitatii si, prin asta, acesti oameni au supravietuit tuturor greutatilor care au cazut peste ei si ca vor trai vesnic?

Raspuns: O persoana poate deveni evreu daca doreste sa ni se alature. Nu conteaza ce nationalitate are si ce culoare are pielea sa.

Un evreu este ceva deasupra naturii. Evreul este ideologia de ridicare deasupra naturii egoiste si conectarea cu ceilalti. Persoana care doreste sa atinga unitatea cu oamenii (Yichud) si sa traiasca in ea, este numit evreu (Yehudi).  Prin urmare, dupa ce devine evreu, persoana pierde toate caracteristicile lumii noastre, precum ar fi nationalitatea si relatiile din trecut, iar el sau ea devin o noua persoana.

Intrebare: Este o garantie a vietii eterne catre toti cei care aspira la unitate?

Raspuns: Toata lumea care munceste conform metodei originale a Cabalei, folosind sursele originale, si cine atinge unitatea, se reveleaza singur in conexiune cu forta superioara care este numita Creator (Boreh), ce inseamna “vino si vezi” (Bo-Reh). De fapt, “ajungem” la o stare in care atingem revelarea si o “vedem”.

Apoi suntem  numiti evrei, oamenii Creatorului, deoarece prin unitatea dintre noi oferim vase fortei superioare in care sa se poata conecta cu noi. In felul acesta incepem sa simtim unitatea si conexiunea cu Creatorul. Aceasta se numeste atingerea lumilor superioare.

Intrebare: De ce principiul unitatii care este baza poporului evreu ii potejeaza si previne disparitia lor?

Raspuns: Parintii nostri, fondatorii poporului evreu, au inceput procesul acesta. Au inflorit deasupra egoismului pamantesc si au preferat unitatea deasupra separarii. Prin toate generatiile au aspirat la unitate si asta i-a facut similari cu Creatorul, iar Lumina Superioara care i-a influentat a fost puternica sau slaba, in functie de importanta unitatii dintre ei.

Nu putem separa soarta natiei de la scopul sau, responsabilitatea de atingere a unitatii complete si universale. In momentul in care aspira la unitate, credinta lor este buna, iar cand distrug aceasta unitate, cad imediat si sufera din cauza atacurilor inamice. Viata lor devine teribila.

Istoria poporului evreu merge aproape 6000 de ani in trecut, de la “primul om”, Adam care a fost primul care sa reveleze acest secret si care sa vorbeasca despre unitate si conexiune.
Este clar ca, prin intreaga lor istorie, soarta poporului evreu a depins total de unitatea lor.

Din moment ce aceasta natie a aspirat mereu la conexiune si a fost conectata cu forta superioara, a fost numita eterna si a trecut prin secole la rand. In acelasi timp, a si suferit cel mai mult dintre toate natiunile. Desi această natiune este nemuritoare, totuși ea primeste si lovituri in acelasi timp.

Intelepciunea Cabalei explica asta prin faptul că, in orice moment al istoriei in care poporul evreu nu a aspirat la unitate si la atragerea Luminii care reformeaza, Lumina nu a fost suficienta de puternica sa îl corecteze și să sălașluiască între ei.

Din emisiunea de pe Kab TV O viata noua din 13.10.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: